Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dražba Maradonových věcí nesplnila očekávání: dům, byt i auta zůstaly bez kupce

Čekalo se víc. Jen 26 tisíc dolarů (zhruba 580 tisíc korun) vynesla mezinárodní internetová aukce věcí loni zemřelé fotbalové legendy Diega Maradony. Nejvíc peněz z téměř devadesáti předmětů podle agentury AFP dali zájemci za obraz "Mezi Fioritem a nebem" od Lú Sedovové, který se vydražil za 2150 dolarů. Nejdražší položky, byt ve městě Mar del Plata, dům v rezidenční čtvrti v Buenos Aires nebo dvě Maradonova auta BMW, kupce nenašly.

Lidé v ulicích Buenos Aires oplakávají smrt Diega Maradony
zdroj: Reuters

Do on-line aukce se podle organizátora Adriána Mercada přihlásily tisíce zájemců z Argentiny. Nechyběli ani kupci z Itálie, Německa, Švýcarska nebo Norska. Nejhodnotnější položkou v seznamu byl právě dům v Buenos Aires, který Maradona věnoval rodičům a jehož cena na aukci byla 900 tisíc dolarů (20,2 milionu Kč). Podle AFP se mohla cena všech předmětů pohybovat kolem 1,4 milionu dolarů.

Druhou nejcennější prodanou položkou se v aukci stala fotbalistova fotografie s kubánským vůdcem Fidelem Castrem, kterou vydražil zájemce z Dubaje za 1600 dolarů. Velký zájem vzbudily také dresy z doby Maradonova působení v Neapoli nebo v argentinské reprezentaci.

Maradona zemřel vloni 25. listopadu ve věku 60 let na infarkt několik týdnů poté, co se podrobil urgentní operaci kvůli krvácení do mozku. Po propuštění z nemocnice měl nastoupit odvykací kúru kvůli dlouhodobé závislosti na alkoholu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články