Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Drama ve Španělsku pokračuje. Barcelona madridské stíhače udržela za zády

Madrid – Dramatický boj o to, kdo nakonec získá ve španělské lize titul, pokračuje. Všichni favorité, které od sebe dělí jen bod, i přes potíže své zápasy zvládli. První Barcelona triumfovala 2:0 na půdě Betisu a o skóre stále vede před druhým Atléticem, jež zdolalo doma 1:0 Vallecano. Ztrátu jednoho bodu má třetí Real, který stejným poměrem zvítězil v San Sebastianu. Villarreal si díky výhře 2:0 ve Valencii zajistil čtvrté místo a účast v kvalifikaci Ligy mistrů.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

V 35. minutě zápasu Betis - Barcelona byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí stoper Westermann a katalánský celek přesilovku využil. V 50. minutě poslal Messi centr do vápna, obránce Pezzella se jej pokoušel zasáhnout nůžkami, avšak balon netrefil a zároveň manévrem zmátl gólmana Adána. Toho využil Rakitič a zakončil do prázdné branky.

Devět minut před koncem pojistili hosté tříbodový zisk, další asistenci si připsal Messi a jeho přihrávku za obranu zužitkoval k 35. ligovému gólu v sezoně uruguayský kanonýr Suárez. Barcelona poslední tři zápasy vyhrála se skóre 16:0.

Vallecano sehrálo na Atléticu překvapivě vyrovnaný zápas, důležité body v boji o záchranu ale nezískalo. V 55. minutě totiž na hřiště vběhl francouzský forvard Griezmann, téměř okamžitě se prosadil střelou z hranice pokutového území a dal 21. gól v tomto ročníku La Ligy. Brankář Atlética Oblak udržel už 23. čisté konto v sezoně, což se nepovedlo žádnému gólmanovi v pěti elitních evropských ligách.

Real musel nastoupit bez zraněných ofenzivních hvězd Ronalda a Benzemy, příležitost tak po Baleově boku dostali odchovanci Vázquez a Mayoral.

I tak madridský klub dominoval, přes velké množství šancí se ale dlouho nemohl dostat do vedení. Až deset minut před koncem zužitkoval Vázquezův centr Bale a 19. gólem v sezoně rozhodl. Velšský reprezentant se trefil ve třetím ligovém utkání po sobě.

Bilbao porazilo Celtu Vigo 2:1 a o bod se posunuli před svého soupeře na páté místo zajišťující přímou účast v Evropské lize. Hosté prohráli v domácí soutěži po sedmi zápasech a prodloužili bídnou bilanci s Bilbaem, nad kterým v lize nedokázali zvítězit už devětkrát za sebou.

Hosté se sice ve 13. minutě ujali vedení po gólu Fabiána Orellany, ještě do poločasu však srovnal z penalty nejlepší střelec domácích Aritz Aduriz svým osmnáctým gólem v sezoně. Celtu navíc oslabil Gustavo Cabral, který byl po dvou žlutých kartách v rozpětí pouhých čtyř minut vyloučen, a vítězství Bilbau zajistil dvacet minut před koncem zápasu Raúl García.

Villarreal má šestibodový náskok na páté Bilbao, se kterým má lepší vzájemnou bilanci. Athletic dnes porazil Celtu Vigo 2:1 a o bod se posunul před svého soupeře na pozici zajišťující přímou účast v Evropské lize. Hosté prohráli v domácí soutěži po sedmi zápasech a prodloužili bídnou bilanci s Bilbaem, nad kterým v lize nedokázali zvítězit už devětkrát za sebou.

Celta se sice ve 13. minutě ujala vedení po gólu Fabiána Orellany, ještě do poločasu však srovnal z penalty nejlepší střelec domácích Aritz Aduriz svým osmnáctým gólem v sezoně. Celtu navíc oslabil Gustavo Cabral, který byl po dvou žlutých kartách v rozpětí pouhých čtyř minut vyloučen, a vítězství Bilbau zajistil dvacet minut před koncem zápasu Raúl García.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

Sporting Gijón - Eibar 2:0 (43. Carmona, 81. Jony), San Sebastian - Real Madrid 0:1 (80. Bale), Atlético Madrid - Vallecano 1:0 (55. Griezmann), Betis Sevilla - FC Barcelona 0:2 (50. Rakitič, 81. Suárez), Granada - Las Palmas 3:2 (13. Rochina, 22. El Arábí, 70. Ricardo Costa - 3. a 12. Viera), Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1 (38. Aduriz z pen., 73. García - 13. Orellana), Espaňol Barcelona - FC Sevilla 1:0 (52. Caicedo), La Coruňa - Getafe 0:2 (41. León, 85. Vigaray), Valencie - Villarreal 0:2 (14. Samuel, 33. Adrián). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články