Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Drama v Poznani: Postup Sparty a tři vyloučení

Poznaň - Sparťanští fotbalisté si zahrají v posledním předkole Ligy mistrů o účast v prestižní klubové soutěži. Po domácí výhře 1:0 nad Lechem Poznaň totiž vyhrála stejným výsledkem i dnešní odvetu na polské půdě. Rozhodnutí nervózního utkání přinesla penalta, kterou proměnil v 50. minutě Kladrubský. Sparťanský postup je ale tvrdě vykoupen - po strkanici byl spolu s domácím Bosackim vyloučen Matějovský, příště nebude hrát ani další vyloučený Sionko, chybět bude i Wilfried, jenž viděl už druhou žlutou kartu v soutěži.

Už ve čtvrté minutě se mohly postupové šance výrazně změnit poté, co po trestném kopu Krivece trefil Arboleda hlavou tyč. Jenže sparťané splnili slib, že nebudou těsný náskok z Prahy jen bránit, a jen chvíli po domácí tutovce poslal přesnou ránu z trestného kopu Matějovský, ale hbitý gólman Kotorowski robinzonádou míč vyrazil a zanedlouho měl štěstí, že dělovku Pamiče jeho spoluhráči srazili nad.

Domácí se sice stále víc tlačili do útoku, ale jejich hra postrádala více přesnosti a klíčové hráče si tentokrát Sparta dobře hlídala. Vlastní kombinací a častým držením míče daleko od vlastní šestnáctky držela soupeře na odstup. O to nebezpečnější byla každá standardní situace, kterou Poznaň měla. Sparta sice ovládla střed hřiště, ale kolem branky soupeře už nebyla tak nebezpečná.

Záznam utkání Lech Poznaň - Sparta Praha sledujte ZDE.

Jenže všechno se změnilo krátce po pauze. Ve 49. minutě vybojoval Kadlec zdánlivě ztracený míč v souboji s Bosackým, který ho vzápětí stáhnul a byla z toho penalta. Tu vzápětí mazácky proměnil Kladrubský a sparťanský kotel byl v extázi, neboť postup byl už hodně blízko. Ve zbývajícím čase by totiž domácí museli vstřelit tři góly.

Navíc sparťanská ofenziva měla stále více místa a především Kadlec stopery trápil svojí rychlostí a přímočarostí. V 52. minutě se dostal i ke střele, kterou musel zblokovat kolumbijský stoper Arboleda.

Zato na domácí kopačky se začala stále více lepit nervozita a především nepřesnost v rozehrávce, která často končila u hostů a přicházely rychlé brejky. Po jednom z nich se v 67. minutě dostal k tvrdé koncovce na levé straně šestnáctky Pamič, ale Kotorowski byl znovu na místě. A při teči střídající Žofčák v 71. minutě zase neudržel balanc a poslal míč mimo.

Poznaňské akce s přibývajícími minutami ztrácely na nebezpečí, o to více jejich hráči nezvládali souboje a střádání času ze sparťanské strany. Sparťané se bohužel nervozitě přizpůsobili a přišli o dva hráče. Po strkanici s Bosackým byl vyloučen vedle domácího kapitána i Matějovský, zanedlouho ho do kabiny následoval i Sionko. Na postupu to ale už nic změnit nemohlo.

Lech Poznaň - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 50. Kladrubský z pen. Rozhodčí: Fautrel - Apelli, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Wilk, Arboleda - Wilfried, Brabec, Řepka. ČK: 80. Bosacki - 80. Matějovský, 85. Sionko. Diváci: 14 000 (vyprodáno). První zápas 0:1, postupuje Sparta.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články