Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Drama s třemi červenými bez vítěze. Znojmo si rozdělilo s Brnem po bodu

Brno – Tři červené karty, dva góly a jeden bod pro oba soupeře. Tak vypadalo jihomoravské derby, v němž Znojmo remizovalo se Zbrojovkou v brněnském azylu 1:1. Hlavní postavou zápasu se stal bosenský záložník Emir Zeba, kterému stačilo pět minut na hřišti, aby poslal Znojemské do vedení, ale pak se nechal rychle vyloučit. Markovič pak v závěru vyrovnal. Oba celky mají na sestupové příčky náskok čtyř bodů.

Utkání Zbrojovka Brno - Znojmo
zdroj: ČTK autor: Lengál Radek

Na papíře bylo sice domácím mužstvem Znojmo, ale protože hrálo ve svém azylu v Brně, větší podporu měli fotbalisté Zbrojovky. Přesto to bylo Znojmo, kdo byl v úvodu zápasu aktivnější. Větší nebezpečí však přinesla jen nepovedená malá domů brněnského Schustera a gólman Hladký musel zachraňovat až na brankové čáře.

Postupně začínalo stále více zlobit Brno. V závěru poločasu se do dobré šance dostal Schuster a brankář Hrubý měl co dělat. Krátce po změně stran brněnský kapitán Zavadil trefil z přímého kopu tyč.

Zatímco po většinu zápasu se diváci spíše nudili, poslední dvacetiminutovka přinesla sérii zajímavých situací.

V 70. minutě udělal brněnský brankář Hladký chybu v rozehrávce a stoper Košťál faulem zabránil tomu, aby na gólmana šli dva protihráči. Sudí Královec mu za to ukázal červenou kartu a nařídil přímý kop. Domácí trenér Kalvoda poslal do hry Zebu, který se okamžitě ujal standardní situace a po pár vteřinách na hřišti trefil šibenici.

Byl to jeho první gól v české lize a první znojemský zásah po 268 minutách, což Zeba náležitě oslavil mimo jiné sundáním dresu, za což dostal žlutou kartu. O pět minut později dostal další za faul a po červené kartě musel zase ze hřiště. Mezitím mělo Znojmo tři dobré šance rozhodnout, ale Gál-Andrezly postrádal klid v koncovce.

Brno kritickou chvíli přežilo a následně využilo nabídnutou šanci. Při závěrečném tlaku fauloval unikajícího Markoviče Hnaníček a sudí Královec už potřetí vytáhl červenou kartu. První přímý kop Zavadila sice ještě Hrubý chytil, ale následoval další a Zavadilovu střelu na zadní tyč lehce tečoval jeho spoluhráč Markovič.

Zbrojovka mohla skóre dokonce otočit, ale Pernica napálil při závaru jen jednoho z obránců.

1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Branky: 71. Zeba - 88. Zavadil. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž - Houdek. ŽK: R. Buchta, Hnaníček, Zeba - Keresteš, Zavadil. ČK: 76. Zeba, 86. Hnaníček - 70. Košťál. Diváci: 2753. 

Znojmo: Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, R. Buchta, Lacko, Crnkič (89. Jonov) - Diarrassouba (70. Zeba), Vašíček (58. Reljič). Trenér: Kalvoda.

Brno: Hladký - Pernica, Košťál, Schuster - P. Buchta (83. Lutonský), Šisler, Zavadil, Keresteš - Skalák (72. Janotka), Markovič, Hyčka. Trenér: Kotal.

Leoš Kalvoda (trenér Znojma): "Bod je pro nás ztrátou, neboť jsme dnes byli v roli domácích a chtěli vyhrát. Až do prvního gólu to bylo utkání vyrovnané, soupeř byl mírně aktivnější. Jen je škoda, že jsme za stavu 1:0 pro nás nevyužili solidní šance a soupeř nás za to ztrestal. Rád bych se v klidu podíval na moment, který předcházel oné standardní situaci, po kterém padla branka. Už to sice o ničem nerozhoduje a v konečném pohledu je remíza zřejmě zasloužená."

Václav Kotal (trenér Brna): "Věřil jsem, že z hostující lavičky neodejdeme s prázdnou. Mohli jsme jít do vedení v momentě, kdy Pavel Zavadil nastřelil tyč, pak ale přišla špatná rozehrávka, gól a navíc červená pro Košťála. Jsme rádi, že to kluci nevzdali a bojovali do posledního momentu. Nakonec jsme mohli v závěru i vyhrát. Velká škoda, ale i ten bod vzhledem k průběhu duelu musíme brát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články