Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dovalil: Rusové zvítězili naprosto zaslouženě

Jablonec – Velice špatně vstoupili do baráže o evropský šampionát fotbalisté do jednadvaceti let, když Rusku doma podlehli 0:2. Co hůře, i trenér Jakub Dovalil musel uznat, že Rusové zvítězili zaslouženě. Mrzel ho především výkon v prvním poločase, kdy si lvíčata nedokázala vypracovat šanci, před úterní odvetou ale nehází flintu do žita.

Jakub Dovalil
zdroj: ČT24

"Rusové potvrdili svoji kvalitu a zvítězili naprosto zaslouženě. Myslím, že to ukáže i statistika zápasu. Trošku mě mrzí ta první půle, tam jsme měli trošku jinou představu," prohlásil Dovalil.

Hráči podle něj v úvodu nesplnili některé taktické pokyny. "Hlavně co se týče dostupování hráčů při převzetí míče. Hráči byli zbytečně nervózní, o gól jsme si koledovali a ten gól přišel. Ten velký herní rozdíl v první půli přičítám našemu špatnému výkonu," řekl trenér.

Po změně stran už byl s výkonem spokojenější. Posteskl si, že Češi po přestávce neproměnili žádnou ze svých šancí. "Druhý poločas bylo dvacet minut slušných. Dostali jsme se trošku do tlaku, přišly nějaké šance, penalta. Neproměnili jsme a Rusové po brejku měli taky penaltu. Pak hrozili z brejků a ty jejich akce byly přímočařejší. Nula dva je pro nás vzhledem k průběhu ještě v uvozovkách dobrý výsledek," uvedl Dovalil.

Kadlece za neproměněnou penaltu nekritizoval. "Byl určený okruh hráčů, vzal si to Kadlec. V poslední době penalty v lize proměnil, bohužel dnes nedal. Ale nedá se to označit za zlomový bod zápasu, potom tam byly i další šance," řekl Dovalil.

Situaci mu před utkáním zkomplikovaly některé absence. Kvůli nemoci chyběl Krejčí, zranění nepustilo do hry Kalase a brankář Valeš po problémech s kolenem zůstal jen na lavičce. Už po čtyřech minutách navíc musel střídat Hanousek, u kterého je podezření na poranění vazů v koleně.

"Trochu nám to samozřejmě nabouralo koncepci. Kalas je stálice v obraně, s ním by to možná bylo lepší. Hanousek s námi k odvetě asi nepojede, Hejda bude stát kvůli druhé žluté kartě. Ale musíme si s tím nějak poradit," řekl Dovalil.

I když jeho tým pocestuje do Jekatěrinburgu v nepříznivé výchozí pozici, Dovalil boj o Euro nevzdává. Šance nyní vidí 70 ku 30 ve prospěch Rusů. "Samozřejmě 0:2 není příjemný výsledek, ale dokud naděje žije, musíme se o to poprat. Na nás teď bude, abychom hráče připravili na to, že to lze. Liverpool dokázal otočit z 0:3 po poločase, historie takové momenty přináší," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články