Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dovalil proti Walesu nominoval dva nováčky, Vydra je mimo hru

Praha - Česká fotbalová reprezentace do 21 let se v říjnovém utkání evropské kvalifikace ve Walesu bude muset obejít bez zraněného Matěje Vydry. Útočníkovi hrajícímu v italské Udine brání v reprezentování problémy s kolenem. Trenér Jakub Dovalil do sestavy povolal 19 hráčů, mezi kterými jsou i dva nováčci - záložníci Marek Hanousek z pražské Dukly a sparťan Ladislav Krejčí. "Lvíčata" se na ostrovech pokusí odčinit předchozí domácí remízu 1:1 s Arménií.

Trenér fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Dovalila ztráta Vydry hodně mrzí. "Má nějaké problémy s kolenem, je tam dokonce podezření na poškození křížových vazů," uvedl český kouč na dnešní tiskové konferenci v Praze na adresu útočníka italského Udine.

Trenér Dovalil nominoval stejné hráče jako v úvodu kvalifikace a doplnil je dvěma nováčky Hanouskem a Krejčím. Sparťanský středopolař získal v létě na evropském šampionátu devatenáctek s českým celkem stříbro a v pondělí si v derby proti Slavii připsal první ligovou trefu. "Hanousek si to vysloužil svými výkony, které podává v Dukle. Krejčí dobře odehrál mistrovství do 19 let, pak měl zdravotní problémy, ale teď už je v pořádku a včera docela slušně odehrál derby," prohlásil Dovalil.

Ladislav Krejčí skóroval v pražském derby
zdroj: isifa/VLP autor: Divíšek Martin

Mrzí ho, že s výjimkou beka Tomáše Kalase většina legionářů vysedává na lavičce. Optimální herní zatížení nemají ani oba brankáři Marek Štěch z West Hamu a jablonecký Roman Valeš. "Ideální to není, ale musíme si s tím poradit. Samozřejmě, pokud nenajdeme brankáře, který bude v klubu chytat dlouhodobě, pro nás pro trenéry to nebude ideální," řekl.

Atmosféra ve Walesu bude bouřlivá

Jednadvacítka po vysoké výhře 8:0 nad Andorrou klopýtla v Uherském Hradišti s podceňovanou Arménií a v tabulce je třetí. Má však oproti prvním dvěma týmům zápas k dobru. "Věřím, že podáme o něco lepší výkon než s Arménií a že to bodově zvládneme. Samozřejmě víme, že každé utkání na těch ostrovech je těžké a provází ho bouřlivá atmosféra. Budeme se na to hráče snažit připravit," dodal Dovalil.

Zápas ve Walesu, který je ve skupině bod za českým týmem, se bude hrát 11. října ve Wrexhamu. Podle soupeřových činovníků má být utkání téměř vyprodané. "Lvíčata" se sejdou ve středu 5. října v Praze a zamíří tradičně do Jablonce. S tamním Baumitem sehrají v pátek modelový duel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články