Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Doufám, že jsme si zvedli sebevědomí, řekl Pešek, jen ho mrzí, že nedal hattrick

Útočný faul připravil fotbalového reprezentanta Jakuba Peška o třetí gól v zápase s Kuvajtem. V Olomouci tak přišel o premiérový hattrick v české reprezentaci. Osmadvacetiletý sparťanský křídelník byl aspoň rád, že ušetřil. A přiznal, že se mu na Hané daří, na stadionu Sigmy dal tři ze čtyř branek v národním celku.

Reprezentanti po zápase s Kuvajtem
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Pešek se prosadil ve 45. a 46. minutě a za dalších šest minut dostal míč do sítě potřetí. Slovenský rozhodčí Peter Kralovič ale odpískal útočný faul. "Neuznaný gól mě mrzí. Hattrick v reprezentaci, to by pro mě bylo něco velkého. Ale aspoň ušetří moje peněženka a nebudu muset nic dávat do kasy. Jsem hlavně rád, že se zvítězilo. Doufám, že jsme se dobře připravili na Estonsko a budeme takhle dál pokračovat," řekl v on-line rozhovoru s novináři Pešek.

Svůj první reprezentační gól dal rovněž v Olomouci vloni v září při prohře 1:2 v Lize národů se Skotskem. "Když jsem přišel do kabiny, tak jsem i seděl na tom místě, kde jsem měl svůj debut. Vzpomněl jsem si na ten zápas se Skotskem. Jsem rád, že to tak je. Daří se mi tady, jsem rád, že mi to tu padá. A příště to zkusím zase," uvedl Pešek s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko - Kuvajt

Kuvajťané, jimž patří až 142. místo v žebříčku FIFA, drželi 25 minut bezgólový stav, ale pak inkasovali hned sedmkrát. "Věděli jsme, že budou hrozit hlavně brejkovými situacemi. Byli jsme dobře připraveni. Věděli jsme, že budou bránit. Ze začátku jsme se tam těžko dostávali, ale po prvním gólu už to bylo jednodušší. Převážně jsme drželi balon, oni běhali bez balonu a postupně jim docházely síly," poznamenal Pešek.

"Měli jsme i další příležitosti, chyběla větší kvalita v zakončení. I já jsem měl ještě nějaké možnosti. Škoda, že jsme nedali více gólů, ale i 7:0 je dost. Věřím, že střelecky budeme takhle pokračovat," doplnil Pešek.

Jeho tým se naladil na úterní závěrečné utkání kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa proti Estonsku. "Jsme rádi, že jsme tenhle zápas (s Kuvajtem) odehráli. Doufám, že jsme si zvedli sebevědomí, abychom s Estonskem takhle pokračovali. Myslím, že to bude podobné utkání, taky budou hrozit z brejků. I když Kuvajt si toho dnes moc nevytvořil. Tak aspoň jsme se připravili kvalitně na hru dopředu," řekl Pešek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články