Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Doufám, že hráči dokáží zkušenosti do zápasu dát, řekl před Razgradem Pivarník

Sofia – Většina sestavy hrála v evropských pohárech už několikrát a dokonce si zkusila i mistrovství Evropy. Trenér Plzně Roman Pivarník proto věří, že jeho svěřenci v úvodním předkole Ligy mistrů s Razgradem využijí bohatých zkušeností z těžkých zápasů. Před středečním soubojem v Bulharsku vidí devětačtyřicetiletý kouč největší sílu Ludogorce v individualitách a přímočarosti.

Trenér Plzně Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Zkušenosti hráči musí nabrat a ve Viktorii je nabrali. Jsou to jak evropské poháry, tak mistrovství Evropy. Prošli těžkými zápasy. Doufám, že i ty zkušenosti dokážeme do zápasu dát," řekl Pivarník, jehož tým hrál skupinu LM v letech 2011 a 2013.

Razgrad podle Pivarníka bude trochu jiným soupeřem než Karabach, který český šampion ve třetím předkole vyřadil po výsledcích 0:0 doma a 1:1 v Baku. "Karabach má fotbal založený na týmovém výkonu, hodně drží balon. Razgrad je přímočařejší, snaží se každý moment hrát kolmo k bráně, je nebezpečnější v individuální technice a průnicích. Je těžké se koncentrovat na jednoho hráče," upozornil Pivarník.

Bulharský šampion má v kádru hned sedm brazilských fotbalistů plus naturalizovaného "Kanárka" Marcelinha. "Jak známe Brazilce, tak si v zápase z toho nic nedělají, hrají bez zábran a snaží se individuálně prosadit. Ale jsou to emotivní hráči, a pokud se jim nedaří, tak to na ně může mít špatný vliv," uvažoval Pivarník.

Utkání se odehraje na Národním stadionu Vasila Levského v Sofii, protože Ludogorec Arena nevyhovuje normám UEFA pro play-off a základní skupinu. "Samozřejmě to může hrát nějakou úlohu. Uvidíme, kolik diváků přijde na zápas, jak budou fandit. Menší nevýhoda to může být, ale větší potaz tomu nedávám," uvedl bývalý trenér Jihlavy, Olomouce nebo Bohemians 1905.

Skupinu LM si vyzkoušel jako fotbalista Rapidu Vídeň, po deseti letech se chce mezi evropskou elitu vrátit jako trenér. "Je to motivace, málo českých trenérů si zahrálo Ligu mistrů. V posledním období jenom Pavel Vrba. Je to motivace pro nás všechny a uděláme vše, abychom tam byli. Jasně, že tu Evropskou ligu máme zajištěnou, ale všichni chceme hrát Champions League," prohlásil Pivarník.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na souboj s Razgradem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články