Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Dortmund znovu prohrál, nečekanou ztrátu si připsal i Wolfsburg

Berlín - Poté, co se Dortmund minulý týden odpoutal z nečekané poslední pozice domácí výhrou nad Hoffenheimem, nyní znovu prohrál. Borussii v utkání s Herthou zlomil jediný gól, trefil se přitom bývalý útočník žlutočerných Julian Schieber. V úplně opačném rozpoložení je Bayern, který je podvacáté v historii podzimním mistrem. Vladimír Darida neproměnil penaltu v duelu s Hamburkem, za který chytal Jaroslav Drobný. 

Radost hráčů Herthy a zklamání hráčů Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Bayern vykročil za šestou ligovou výhrou v řadě v 58. minutě. Ribéryho centr hlavou do branky umístil Mehdi Benatia a připsal si první trefu v dresu úřadujícího mistra, kam přišel před sezonou z AS Řím. O minutu později zvýšil sedmým zásahem v sezoně Robben. Na stejný počet ligových gólů se dostal v 68. minutě Robert Lewandowski a na konečných 4:0 pak upravil znovu Robben.

Ve druhé minutě duelu mezi Freiburgem a Hamburkem neproměnil domácí záložník Darida pokutový kop, jeho přízemní pokus do středu branky nohama zneškodnil gólman Drobný. Další větší šance zápas nepřinesl. Hamburský Petr Jiráček se na hřiště dostal v 65. minutě, obránce Pavel Krmaš zůstal na lavičce domácích.

Za celý první poločas Kolín nad Rýnem nevyslal jedinou střelu na hřišti Schalke, hned na začátku druhého dějství ale zaúřadoval nejlepší střelec týmu Anthony Ujah. Přihrál mu Matthias Lehmann, jenž v 67. minutě zvýšil na 2:0 pro hosty, když proměnil penaltu nařízenou po faulu Höwedese na Olkowského. V 85. minutě stihl pouze zkorigovat Leroy Sané. Schalke po třech výhrách zůstalo bez bodu. Kolín na hřišti Schalke zvítězil po 21 letech. Obránce Tomáš Kalas, jenž v týmu hostuje z Chelsea, k utkání nenastoupil.

Šest branek padlo v Brémách, kam přijel Hannover. Šanci skórovat měl hned v úvodu i český obránce Werderu Theodor Gebre Selassie, ale po rohovém kopu hlavičkoval nad branku. Bod domácím zachránil v 88. minutě svou třetí trefou v sezoně střídající Davie Selke. Jediný gól duelu Hertha Berlín - Dortmund vstřelil ve 40. minutě domácí útočník Julian Schieber, který byl v předchozích dvou sezonách hráčem Borussie.

Mohuč remizovala se Stuttgartem 1:1. Domácí Johannes Geis otevřel skóre ve 36. minutě z přímého kopu, ve druhém poločase vyrovnal prvním gólem v dresu "Švábů" Filip Kostič. Jeho spoluhráč Adam Hloušek odehrál celý zápas.

Fotbalisté Frankfurtu v Hoffenheimu dvakrát vyrovnali, ale po gólu z 87. minuty nakonec prohráli 2:3. Vítězný tým je vystřídal na sedmém místě tabulky. Hostující hráč Václav Kadlec do zápasu nezasáhl. Frankfurt v Bundeslize vyhrál třikrát za sebou, ale na hřišti Hoffenheimu jen dotahoval. Těsné vedení domácích srovnali nejprve Aigner a v 77. minutě švýcarský útočník Seferovic, jenže poslední slovo měl v závěru domácí Firmino.

Leverkusen remizoval v souboji o 3. místo s Mönchengladbachem

Leverkusen remizoval v souboji o třetí místo s Mönchengladbachem 1:1. Nerozhodný výsledek pomohl oběma týmům k posunu tabulkou na třetí, respektive čtvrté místo před Augsburg.

Bayer v domovské BayAreně vedl po pohledném gólu tureckého útočníka Hakana Calhanoglua zpoza velkého vápna. Pět minut před přestávkou však srovnal na konečných 1:1 po rohovém kopu nizozemský stoper Borussie Roel Brouwers. Leverkusen jako jeden ze tří týmů v Bundeslize dál drží domácí neporazitelnost, zároveň ale na svém hřišti již počtvrté remizoval.

Utkání Leverkusen - Mönchengladbach
zdroj: ISIFA/AFP autor: PATRIK STOLLARZ

Příležitost odskočit Leverkusenu s Mönchengladbachem nevyužil druhý Wolfsburg, když doma remizoval rovněž 1:1 s Paderbornem. "Vlci" vedli po vlastní brance španělského záložníka Rafy, za hosty ale z pokutového kopu vyrovnal Alban Meha.

Na ztrátách nejbližších pronásledovatelů nejvíc vydělal suverénní obhájce titulu Bayern Mnichov, jehož náskok v čele tabulky se zvýšil na devět bodů před Wolfsburgem. Duo Leverkusen, Mönchengladbach jsou o dalších šest bodů zpátky.

15. kolo Bundesligy

Augsburg - Bayern Mnichov 0:4 (59. a 71. Robben, 58. Benatia, 68. Lewandowski), Brémy - Hannover 3:3 (36. Junuzovic, 55. Lorenzen, 88. Selke - 12. Stindl, 62. Joselu, 64. Kijotake), Freiburg - Hamburk 0:0, Hertha Berlín - Dortmund 1:0 (40. Schieber), Schalke - Kolín nad Rýnem 1:2 (85. Sané - 46. Ujah, 67. Lehmann z pen.), Mohuč - Stuttgart 1:1 (36. Geis - 73. Kostič), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2 (43. Volland, 65. Szalai, 87. Firmino - 58. Aigner, 77. Seferovic), Leverkusen - Mönchengladbach 1:1 (18. Calhanoglu - 40. Brouwers), Wolfsburg - Paderborn 1:1 (17. vlastní Rafa - 51. Meha z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články