Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dortmund zničil Augsburg, Bayern zaznamenal 1000. výhru

Berlín - Jubilejní tisící výhru v bundeslize si zajistili fotbalisté Bayernu, a to ve velkém stylu. Mnichov se bez problémů oklepal z porážky s Arsenalem a zvítězil ve svém 1714. utkání v německé nejvyšší soutěži nad Kolínem nad Rýnem 4:0. Zastřílel si Dortmund, který porazil Augsburg i díky hattricku Aubameyanga 5:1 a na obhájce titulu ztrácí sedm bodů.

Fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: imago sportfotodienst

Bayern nastartoval se třemi body ve 35. minutě Arjen Robben, který se vrátil do sestavy poprvé od zranění třísel z kvalifikačního utkání Nizozemska s Islandem ze začátku září. Hned za pět minut se trefil Arturo Vidal, po přestávce zvýšil třináctým gólem v ročníku nejlepší střelec soutěže Robert Lewandowski a skóre uzavřel z penalty Thomas Müller.

Obhájce titulu Bayern přišel v Lize mistrů v úterý proti Arsenalu o sérii dvanácti výher v řadě, ale v domácí soutěži devítizápasovou šňůru natáhl. Díky stoprocentní bilanci vede před druhým Dortmundem o sedm bodů.

Ten vstoupil do duelu s Augsburgem aktivně a hned v prvních minutách si vypracoval několik šancí, obrana Augsburgu ale pomáhala gólmanovi Hitzovi blokováním střel. V 18. minutě už ale po Gündoganově přihrávce otevřel skóre Aubameyang. Další dvě trefy domácích přidal do konce poločasu Reus, na obě nahrál Kagawa.

Po přestávce Augsburg nastoupil se dvěma změnami v sestavě, jedním z nově příchozích byl Morávek. Čtyři minuty poté snížil hlavou po Wernerově přímém kopu Bobadilla. Jakékoliv naděje bavorského celku na bodový zisk ale utnul dalšími dvěma trefami Aubameyang.

Gabonský reprezentant vstřelil ve všech soutěžích v této sezoně už 20 branek, což se nikomu v pěti největších evropských ligách zatím nepovedlo. Zároveň se s 13 góly dělí o první místo v tabulce bundesligových střelců s Lewandowským z Bayernu.

V 31. minutě zápasu se Schalke dostala Borussia Mönchengladbach možnost zahrávat pokutový kop. Stindl penaltu sice neproměnil, brankář Fährmann ale míč pouze vyrazil a neúspěšný exekutor z dorážky poslal domácí do vedení. Do šaten šly ale týmy za nerozhodného stavu, neboť si minutu před koncem poločasu do vlastní branky poslal míč Christensen.

Náskok domácím vrátil střelou z přímého kopu v 70. minutě Raffael. O deset minut později šlo Schalke do oslabení, po ostrém zákroku byl vyloučen záložník Geis. Přesilovku využil k pojištění pátého vítězství Mönchengladbachu v řadě Korb.

Leverkusen navázal na přestřelku 4:4 z úterního duelu Ligy mistrů s AS Řím a zbavil se nálepky třetího nejhoršího útoku bundesligy. Čtyři góly mu navíc tentokrát stačily na tři body. Bayer sice doma pustil Stuttgart dvakrát do dvougólového náskoku, ale dvěma slepenými brankami v 70. a 71. minutě srovnal na 3:3 a minutu před koncem rozhodl o triumfu 4:3. V té době už byl několik minut na hřišti útočník hostů Jan Kliment, naopak Adam Hloušek strávil celé utkání na lavičce.

Brémy i s obráncem Theodorem Gebre Selassiem triumfovaly v Mohuči 3:0 a přerušily sérii pěti bundesligových porážek. Díky třetímu vítězství v sezoně se Werder posunul mimo sestupové příčky, kam klesl Stuttgart. Jen tři body za druhou Borussií Dortmund je po vítězství 1:0 nad nováčkem z Ingolstadtu Hertha Berlín. Celý zápas za vítěze odehrál záložník Vladimír Darida. 

Výsledky 10. kola bundesligy:

Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 4:0 (35. Robben, 40. Vidal, 62. Lewandowski, 76. Müller z pen.), Darmstadt - Wolfsburg 0:1 (78. Caligiuri), Hannover - Eintracht Frankfurt 1:2 (51. Klaus - 57. a 66. Stendera), Leverkusen - Stuttgart 4:3 (58. Bellarabi, 70. Boenisch, 71. Hernández, 89. Mehmedi - 50. Harnik, 54. Didavi, 60. Rupp), Mohuč - Brémy 1:3 (90. Muto - 39. a 44. Ujah, 45.+3 Bartels), Ingolstadt - Hertha Berlín 0:1 (10. Weiser), Dortmund - Augsburg 5:1 (18., 85. a 90.+1 Aubameyang, 21. a 33. Reus - 49. Bobadilla), Mönchengladbach - Schalke 3:1 (32. Stindl, 70. Raffael, 84. Korb - 44. vlastní Christensen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články