Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dortmund vyhrál bitvu s Bayernem, před ten se dostalo i Lipsko

Borussia Dortmund porazila ve šlágru 11. kola bundesligy Bayern Mnichov 3:2 a upevnila si první místo, zápas rozhodl v 73. minutě střídající Paco Alcácer. Brémy prohrály druhým 1:3 s Mönchengladbachem po hattricku Alassaneho Pléy. Třetí porážce Werderu v řadě nezabránili ani čeští reprezentanti Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem. Třetí je Lipsko, které porazilo Leverkusen 3:0 a předstihlo v tabulce mistrovský Bayern.

Paco Alcácer se raduje z branky
zdroj: ČT4 autor: Alex Gottschalk

Oslabená Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v základní sestavě prohrála 1:4 v Düsseldorfu, Pavel Kadeřábek odehrál celé utkání při výhře Hoffenheimu 2:1 nad Augsburgem.

Na posledních 20 minut se na hřiště dostal Ondřej Petrák a prohře Norimberku 0:2 s posledním Stuttgartem nezabránil.

V Dortmundu se v první velké šanci ocitl domácí kapitán Reus, Neuera ale neprostřelil. Skóre tak otevřel na druhé straně bývalý kanonýr Borussie Lewandowski, když využil přesný Gnabryho centr.

V 48. minutě spadl Reus ve vápně po kontaktu s Neuerem a penaltu proměnil. Vedení obhájci titulu vrátil o čtyři minuty později znovu Lewandowski po pohledné kombinaci Gnabryho s Kimmichem.

Borussia byla po změně stran aktivnější, v krátkém sledu mohli vyrovnat Reus i střídající Alcácer. Reus se dočkal až v 67. minutě, kdy se položil do Piszczekova centru a z těžké pozice poslal míč k tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund otočil skóre proti Bayernu Mnichov

Pro kapitána Dortmundu to byl osmý ligový gól v sezoně a na stejný počet dosáhl v 74. minutě i Alcácer, když zakončil únik.

Španělský útočník dal jako první hráč od roku 1963 osm gólů ve svých prvních šesti bundesligových zápasech.

Bayern z posledních sedmi ligových utkání má jen osm bodů a na Borussii jich ztrácí už sedm. Tak velkou ztrátu na čelo po 11 kolech ještě nikdy v historii nedokázal dohnat.

Alassane Pléa se raduje z branky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Francouzský útočník Pléa se v Brémách prostřílel do čela tabulky kanonýrů. Poprvé překonal Pavlenku v 39. minutě, kdy si poradil se dvěma obránci Werderu a akci zakončil střelou na zadní tyč.

Další trefu přidal krátce po změně stran po signálu z rohového kopu a první bundesligový hattrick zkompletoval po prudkém Wendtově centru z levé strany střelou do protipohybu padajícího Pavlenky.

Bývalý hráč Nice si v sezoně polepšil na osm gólů. Werder už dokázal pouze snížit po hodině hry zásluhou Sahina.

Utkání Düsseldorf - Hertha Berlín
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Matthias Koch

Hertha hrála od 41. minuty v deseti, protože po druhé žluté kartě musel předčasně ze hřiště levý bek Mittelstadt.

Nováček z Düsseldorfu přesilovku využil. Nejprve se v 50. minutě tvrdou křížnou ranou prosadil Usami, následně zvýšil Hennings a v 84. minutě přidal třetí gól Raman.

Celek z hlavního města dokázal v 88. minutě snížit zásluhou střídajícího Selkeho, ale výsledek ještě upravil druhým gólem Raman.

Düsseldorf přerušil šestizápasovou ligovou šňůru porážek a připsal si druhou výhru v sezoně. Hertha čeká na vítězství už pět utkání a je osmá.

Hoffenheim poslal do vedení v 65. minutě Kramarič po individuální akci Joelintona. O pět minut později ale vyrovnal chytrým lobem kanonýr Augsburgu Finnbogason. Čtvrtou výhru v řadě a posun na páté místo zařídil domácím v 83. minutě z dorážky Nelson.

Trenér Hoffenheimu Julian Nagelsmann nasadil do utkání základní jedenáctku s věkovým průměrem bezmála 27 let, což byla nejstarší sestava za dobu jeho působení v klubu.

Radost fotbalistů Hannoveru
zdroj: ČTK/DPA autor: Swen Pförtner

Jedenáct odehraných utkání a teprve druhé vítězství si připsali fotbalisté Hannoveru. Wolfsburg doma zdolali 2:1, ale z barážové šestnácté pozice jim to nepomohlo.

Po půlhodině hry dostal domácí tým do vedení střelou z voleje Maina. Bebou, který mu na gól nacentroval, proměnil v druhém poločase penaltu.

Pokutový kop posléze zahrával také Wolfsburg, Weghorst z něj v 82. minutě snížil, ale na bod už hosté nedosáhli.

Lipsko hraje na svém stadionu výborně, v lize tam ještě neprohrálo. V nejvyšší soutěži navíc nenašlo přemožitele už deset zápasů od konce srpna. Proti Leverkusenu se dvěma góly blýskl dánský útočník Poulsen, který dal v bundeslize už šest branek a vyrovnal se nejlepšímu týmovému střelci Wernerovi. Trefil se i obránce Klostermann. Saský celek využil sobotní prohru Bayernu a po vítězství nad Leverkusenem se posunul o dva body před bavorský velkoklub.

S devíti inkasovanými góly nejlépe bránící tým soutěže zaostává o jeden bod za Mönchengladbachem, vedoucí Dortmund má o další čtyři body víc. Leverkusen naproti tomu za poslední dva zápasy dostal sedm gólů, celkově má v lize horší obranu jen düsseldorfský nováček.

O skóre se před Bayern posunul i Frankfurt po domácí výhře 3:0 nad Schalke. Dva góly vstřelil dvacetiletý srbský útočník Jovič a s devíti brankami se prodral do čela tabulky střelců. Oba góly dal v rozmezí 12 minut, třetí branku přidal Haller.

Frankfurt získal v posledních pěti duelech 13 bodů za čtyři výhry a remízu. Schalke má jen dvoubodový náskok na pásmo sestupu a je s osmi góly nejméně produktivním týmem soutěže společně s posledním Stuttgartem.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:

Hannover - Wolfsburg 2:1 (31. Maina, 63. Bebou z pen. - 82. Weghorst z pen.), Brémy - Mönchengladbach 1:3 (59. Sahin - 39., 48. a 52. Pléa), Düsseldorf - Hertha 4:1 (84. a 90.+2 Raman, 50. Usami, 63. Hennings - 88. Selke), Freiburg - Mohuč 1:3 (72. Sallai - 6. Gbamin, 18. Mateta, 75. Onisiwo), Hoffenheim - Augsburg 2:1 (65. Kramarič, 83. Nelson - 70. Finnbogason), Norimberk - Stuttgart 0:2 (68. Baumgartl, 82. Thommy), Dortmund - Bayern 3:2 (49. z pen. a 67. Reus, 73. Alcácer - 26. a 52. Lewandowski), Lipsko - Leverkusen 3:0 (27. a 85. Poulsen, 68. Klostermann), Eintracht Frankfurt - Schalke 3:0 (61. a 73. Jovič, 80. Haller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články