Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dortmund touží doma zastavit Real

Praha - V dnešním programu 3. kola fotbalové Ligy mistrů se v duelu mezi německým a španělským šampionem utkají Dortmund a Real Madrid. Real se bude spolu s Portem, Arsenalem a Málagou snažit navázat na dvě předchozí výhry a výrazně se přiblížit postupu. Málaga bude hájit svoji vynikající defenzivní bilanci v zápase proti druhému nejúspěšnějšímu týmu historie soutěže AC Milán. Utkání Dortmund – Real vysílá ČT sport a náš web od 20:30.

Dortmund prahne po tom, aby si zlepšil bilanci proti španělským soupeřům. Dosud neuspěl ani v jednom ze sedmi utkání s týmy zpod Pyrenejí, z toho ve čtyřech právě proti Realu. Madridský velkoklub však nabral velmi dobrou formu. Z posledních 14 zápasů Ligy mistrů prohrál jediný, a to v jarním semifinále s Bayernem Mnichov. Navíc Cristiano Ronaldo v posledních devíti zápasech Ligy mistrů dal 13 gólů.

Real řeší absence v obraně

Německý šampion by se mohl pokusit využít potíží Realu se složením obrany. Zdravotní problémy mají krajní beci Marcelo, Arbeloa a Coentrao, a tak trenér Mourinho musel v posledním ligovém utkání s Celtou posunout na pozici levého beka záložníka Essiena a na pravého beka Ramose, který v posledních měsících hraje stopera. "Naše obrana přesto ale zahrála velmi dobře a dovolila soupeři jedinou šanci," řekl Mourinhův asistent Aitor Karanka.

Fotbalisté Borussie Dortmund
zdroj: ISIFA

Naopak Dortmundu se vracejí zranění hráči, kteří chyběli při prohře 1:2 v derby se Schalke. Mimo hru zůstává jen Blaszczykowski. "Proti Realu ukážeme zcela odlišnou tvář," slíbil kapitán Mats Hummels.

Spasí City Edin Džeko?

Ve stejné skupině je po dvou ztrátách velký tlak na Manchester City, který potřebuje vyhrát na hřišti Ajaxu Amsterodam, aby se přiblížil postupu ze "skupiny smrti". Další zaváhání už by mohlo být osudné. Trenér Roberto Mancini zřejmě do sestavy zařadí bývalého hráče Teplic Edina Džeka, který dvěma góly jako střídající hráč rozhodl o sobotní výhře nad West Bromwichem.

"Edin má velmi dobrou formu, a to nejen v poslední době, ale už od začátku sezony. Ať už začíná, nebo jen střídá, hraje excelentně," prohlásil Manciniho asistent David Platt. Otázkou je, jestli po svalovém zranění bude připraven nastoupit španělský reprezentant David Silva.

Málaga si nechce zkazit skvělou bilanci ani proti AC Milán

Na velké utkání se chystají v Málaze, kde přivítají sedminásobné šampiony soutěže z AC Milán. Třetí tým španělské ligy se bude i proti favoritovi snažit potvrdit svou výjimečnou bilanci v evropských pohárech. Dosud v nich odehrál jen 14 zápasů, ale v deseti z nich nedostal gól a celkem inkasoval jen čtyřikrát. Naposledy od Boavisty Porto v roce 2003, čisté konto drží 397 minut. "Milánu se nebojíme. Po dvou výhrách 3:0 víme, že když získáme tři body i proti AC, tak budeme už téměř v osmifinále. Je to zřejmě nejdůležitější zápas v historii klubu, takže pro výhru uděláme všechno," řekl záložník Málagy Joaquín.

Milán bude usilovat o pokoření obrany Málagy i proto, že mu scházejí jen tři góly k překonání hranice 400 nastřílených gólů v Lize mistrů. Tuto hranici dosud pokořily jen Real Madrid, Bayern Mnichov, Barcelona a Manchester United. Zároveň chce napravit bilanci z italské ligy, kde z osmi zápasů vyhrál pouhé dva. "Pět porážek z osmi zápasů je opravdu hodně. Trenér Allegri má ale naši důvěru a nemáme zájem ho vyměnit. Každopádně je třeba získávat lepší výsledky," řekl viceprezident italského klubu Adriano Galliani.

Arsenal se může proti Schalke výrazně přiblížit postupu

Londýnský Arsenal ve skupině B přivítá Schalke s vidinou třetí výhry do tabulky. Bilance mu k tomu nahrává, jelikož neprohrál pět posledních soubojů s německými týmy. Navíc doma od září 2003 prohrál na evropské scéně jen s anglickými konkurenty Chelsea a Manchesterem United. "Pokud vyhrajeme, budeme na tom velmi dobře. Ale nebudeme to mít jednoduché. Schalke je silné, nejsilnější soupeř ve skupině," řekl německý reprezentant Lukas Podolski z Arsenalu.

Program 3. kola fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

20:45 Dinamo Záhřeb - Paris St. Germain, FC Porto - Dynamo Kyjev.

Skupina B:

20:45 Arsenal - Schalke 04, Montpellier - Olympiakos Pireus.

Skupina C:

18:00 Petrohrad - Anderlecht Brusel,

20:45 Málaga - AC Milán.

Skupina D:

20:45 Borussia Dortmund - Real Madrid, Ajax Amsterodam - Manchester City.

Klíčem k výhře by mělo být ubránění kanonýra Schalke Klaase Jana Huntelaara, kterému scházejí dva zásahy k pokoření hranice 40 nastřílených branek a vstupu mezi nejlepší dvacítku střelců v evropských pohárech.

Arsenal se bude muset stále obejít bez českého záložníka Tomáše Rosického, který začíná s tréninkem po zranění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články