Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dortmund si pochvaloval vlastní výkon, Barcelonští si sypali popel na hlavu

Dortmund – Velké nadšení a spojenost s vlastním výkonem. Taková atmosféra panovala po vítězství nad Neapolí 3:1 v základní skupině Ligy mistrů v kabině Dortmundu. Borussia totiž přerušila sérií tří soutěžních proher v řadě a postup do osmifinále má ve svých rukou. Velké rozčarování naopak vládlo v Barceloně. Ta si připsala vůbec první prohru v sezoně, když v Amsterdamu podlehla místnímu Ajaxu 1:2.

Slavící hráči Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Dortmund do veledůležitého zápasu proti italskému celku nenastupoval v příliš dobrém rozpoložení. O víkendu prohrál v ostře sledovaném duelu s Bayernem Mnichov 0:3 a připsal si třetí prohru v řadě. Předtím podlehl v lize ještě Wolfsburgu a v Lize mistrů Arsenalu. Proti Neapoli však opět ukázal, že se s ním stále musí počítat.

"Myslím, že jsme podali skvělý výkon. Všichni kluci odvedli vynikající práci. Potřebovali jsme už vyhrát, protože jsme předtím třikrát za sebou prohráli. Oproti víkendové porážce s Bayernem jsme hráli mnohem agresivněji a zaslouženě jsme zvítězili," pochvaloval si arménský záložník Henrik Mchitarjan.

Dortmund v zápase rychle vedl po proměněné penaltě. Po změně stran přidal druhý gól, ale Neapol snížila na 1:2 a v tu chvíli měli oba soupeři vyrovnanou vzájemnou bilanci, neboť první duel vyhrál italský tým 2:1. Borussia proto chtěla vstřelit ještě jednu branku. "Když dala Neapol gól, běžel jsem se zeptat Sebastiana Kehla, jestli je ten výsledek pro nás stále dobrý. Trenér nám sice den před zápasem všechny varianty nastínil, ale já v tu chvíli v zápalu boje na hřišti přesně nevěděl," řekl s úsměvem záložník Kevin Grosskreutz. "Po gólu na 3:1 už jsem věděl, že to stačí," dodal.

Dortmund si oddychl, že má díky výhře 3:1 před posledním duelem na hřišti beznadějně posledního Marseille situaci ve svých rukách a výhra ho posune dál. I kdyby Neapol v druhém utkání porazila Arsenal a všechny tři celky se srovnaly na dvanácti bodech, má Dortmund s oběma soupeři lepší vzájemnou bilanci.

"Jsme nadšeni tímhle výsledkem, zareagovali jsme na hrozbu vyřazení skvěle," pochvaloval si Kehl. "Před zápasem jsme probírali nejrůznější varianty a věděli jsme, že důležité bude zvítězit o dva góly. To nám pomůže o hodně víc než třeba výhra 1:0. Je to v našich rukách. Pojedeme do Marseille a musíme tam vyhrát," uvedl Kehl.

Barcelona bez Messiho nedokázala oslabený Ajax zlomit

Naprosto odlišné pocity vládly v kabině Barcelony. Katalánci bez zraněného Lionela Messiho a bez jedničky mezi tyčemi Víctora Váldese absolutně nezvládli první poločas zápasu s Ajaxem Amsterdam a v druhém již náskok domácích, kteří hráli v deseti, po vyloučení Joëla Veltmana nedokázali dotáhnout.

"Hráli jsme špatně, takový výkon je nepřijatelný. Byl to náš nejhorší fotbal v sezoně," komentoval obránce Gerard Piqué první poločas, který Barcelona prohrála 0:2. Servítky si nebral ani jeho spoluhráč Cesc Fábregas. "Vypadalo to, jako kdybychom nebyli vůbec na hřišti. Nebyla tam intenzita, hlad po gólech," zlobil se bývalý kapitán Arsenalu.

V druhém poločase zápasu sice Katalánci dominovali, ale v přesilovce si nevypracovali větší množství gólových šancí a dokázala pouze snížit díky Xavimu z penalty. Na hřišti týmu, který trénuje bývalý hráč Barcelony Frank de Boer, tak prožil první porážku na barcelonské lavičce kouč Gerardo Martino. Argentinský trenér s přezdívkou "Tata", jenž v létě nahradil nemocného Tita Vilanovu, viděl stejné příčiny porážky jako jeho hráči.

"Ajax začal s větší intenzitou, a za to jsme zaplatili. Druhý poločas byl něco jiného, v něm jsme hráli víc jako Barcelona. Ale v Lize mistrů potřebujete v zápase se soupeřem, který bojuje o postup, nasazení celých 90 minut," dodal Martino.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dortmund - Neapol
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články