Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dortmund sahal na Bayernu po výhře, Darida zařídil vítězství Freiburgu

Gelsenkirchen (Německo) – Ještě v dvaasedmdesáté minutě to vypadalo, že Dortmund ukončí čtyřzápasové čekání na výhru a stane se prvním týmem, který letos v německé lize porazí Bayern. Úřadující mistr z Mnichova však v závěrečné dvacetiminutovce duel otočil a po výhře 2:1 si upevnil vedení. Vladimír Darida jediným gólem utkání s Kolínem rozhodl o první výhře Freiburgu v sezoně. 

Slavící fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po půlhodině zápasu mezi Bayernem a Dortmundem po přesném Aubameyangově centru otevřel skóre záložník Borussie Marco Reus. Pětadvacetiletý německý reprezentant vstřelil svůj 68. bundesligový gól, z toho teprve druhý hlavou. Reus se podílel na šesti brankách svého týmu v posledních pěti zápasech. Třikrát skóroval a třikrát asistoval. Manuel Neuer v brance Bayernu v lize kapituloval po 688 minutách.

Svěřenci Pepa Guardioly ale dokázali duel otočit. Nejprve v 72. minutě přízemní střelou překonal gólmana Weidenfellera Robert Lewandowski, ještě v minulé sezoně hráč Dortmundu. Polský reprezentační útočník dal čtyři góly v posledních čtyřech zápasech a prosadil se už proti všem bundesligovým celkům.

V 85. minutě fauloval ve vápně obránce Subotič a Robben nařízenou penaltu s přehledem proměnil. Dortmund poprvé od jara 2000 prohrál pět ligových duelů v řadě a v tabulce je na barážovém 16. místě o skóre před Brémami.

Darida rozhodl o premiérové výhře Freiburgu pět minut po změně stran, když ze značky pokutového kopu potrestal hraní rukou domácího Mërgima Mavraje. V této sezoně skóroval už potřetí. 

Wolfsburg se posunul nadruhou příčku

Wolfsburg vyhrál pátý bundesligový zápas v řadě, což se mu povedlo naposledy v sezoně 2008/09, v níž vybojoval titul. V 15. minutě duelu ve Stuttgartu se po nedorozumění domácích do šance dostal Chorvat Perišič a přízemní střelou překonal gólmana Kirschbauma. VfB mohl v 38. minutě vyrovnat, Sararer však trefil břevno a pak už znovu úřadovali hosté.

Na konci poločasu našel De Bruyne z přímého kopu Knocha a dvaadvacetiletý obránce si připsal premiérový gól v tomto ročníku. Ve druhém dějství se prosadili ještě De Bruyne a Perišič. Adam Hloušek v dresu Stuttgartu odehrál posledních 11 minut.

Radost fotbalistů Schalke
zdroj: imago sportfotodienst

Mönchengladbach si udržel třetí příčku

V přímém souboji o třetí místo porazili fotbalisté Mönchengladbachu Hoffenheim 3:1 a na vedoucí Bayern ztrácejí čtyři body. Borussia neprohrála již 17 zápasů v řadě, čímž vyrovnala klubový rekord ze sezony 1970/71.

Jako první se střelecky prosadil André Hahn, kterého ve 12. minutě našel přesným obloučkem Patrick Herrmann. Pro letní posilu domácích z Augsburgu nebyl problém trefit odkrytou branku. Hosté odpověděli po půlhodině hry, kdy se trefil Francouz Anthony Modeste. Ještě do přestávky si ale Borussia vzala vedení zpět. Hahn tentokrát oplatil centr spoluhráči a Herrmann z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Olivera Baumanna.

Ve druhém poločase pak opět Herrmann skóre uzavřel, když vrátil do branky vyražený pokus Havarda Nordtveita z přímého kopu. Hoffenheim utrpěl první porážku v sezoně a na svého přemožitele ztrácí tři body.

Hamburk poprvé v sezoně vyhrál na domácím hřišti, duel s Leverkusenem rozhodl v 26. minutě z pokutového kopu kapitán Van der Vaart. V nastavení mohl vyrovnat Bellarabi, trefil však tyč. K utkání nemohl nastoupit hamburský Petr Jiráček kvůli zranění kolene.

Brémy otočily zásluhou dvou branek Di Santa zápas v Mohuči a po výhře 2:1 oslavily premiérový tříbodový zisk v tomto bundesligovém ročníku. Český obránce Theodor Gebre Selassie odehrál za Werder celé utkání.

Frankfurt prohrál 0:1 na půdě Hannoveru, v 88. minutě rozhodl vlastním gólem Madlung. Útočník Václav Kadlec, který ve středu skóroval v poháru, se do základní sestavy Eintrachtu opět nedostal a do zápasu naskočil v 71. minutě.

Schalke si připsalo nejtěsnější výhru nad Augsburgem

Schalke využilo svou jedinou velkou šanci v zápase díky nizozemskému kanonýrovi Klaasi-Janu Huntelaarovi, který v 37. minutě vstřelil svůj čtvrtý bundesligový gól v sezoně. Šanci mu připravil skvělým sólem Japonec Acuto Učida, jenž v týdnu prodloužil s klubem smlouvu o tři roky. Schalke se v neúplné tabulce posunulo na sedmé místo.

Výsledky 10. kola německé fotbalové ligy

Schalke - Augsburg 1:0 (37. Huntelaar), Hamburk - Leverkusen 1:0 (26. Van der Vaart z pen.), Hannover - Eintracht Frankfurt 1:0 (88. vlastní Madlung), Mohuč - Brémy 1:2 (3. Okazaki - 44. a 49. Di Santo), Stuttgart - Wolfsburg 0:4 (15. a 88. Perišič, 45.+1 Knoche, 48. De Bruyne), Bayern Mnichov - Dortmund 2:1 (72. Lewandowski, 85. Robben z pen. - 31. Reus), Mönchengladbach - Hoffenheim 3:1 (32. a 52. Herrmann, 12. Hahn - 30. Modeste), Kolín nad Rýnem - Freiburg 0:1 (50. Darida z pen.), Paderborn - Hertha Berlín 3:1 (28. Bakalorz z pen., 52. Kachunga, 70. Meha - 41. Kalou).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články