Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dortmund rozdrtil Augsburg a vstoupil do sezony vítězně

Berlín - Vítězný vstup s pomyslnou třešničkou na dortu ve formě hattricku od nové posily, to je ve zkratce povedený start Borussie Dortmund do nového ročníku Bundesligy. Vítězství 4:0 na hřišti Augsburgu zařídil žlutočerným Pierre-Emerick Aubameyang, který svým nadmíru vyvedeným debutem napodobil Martina Fenina - ten před pěti lety jako poslední vstřelil tři branky ve svém prvním zápase za Frankfurt. V dalším ze zápasů se radoval Zdeněk Pospěch, jehož Mohuč porazil Stuttgart 3:2.

Radost hráčů Borussie
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Aubameyang, který do Dortmundu přišel ze St. Etienne, otevřel skóre ve 24. minutě, když přesprintoval obránce a hlavou v pádu usměrnil do sítě centr od spoluhráče Schmelzera. Po změně stran pak přidal další dva góly znovu zásluhou své rychlosti a ukázal, že v Dortmundu rozhodně nemusejí litovat odchodu Maria Götzeho do Bayernu.

"Je to pro mě skvělý začátek. Tempo hry je tu mnohem větší než ve Francii a budu na sobě muset ještě hodně pracovat. Uvidíme, ale po takovém začátku to vypadá, že by se mi tu mohlo docela dařit," prohlásil Aubameyang.

V sestavě poraženého Augsburgu nechyběl český záložník Jan Morávek. Příliš důvodů k radosti neměl ani Jan Polák, jehož Wolfsburg prohrál 0:2 na hřišti Hannoveru, když téměř celý druhý poločas dohrával bez dvou vyloučených hráčů.

Hertha Berlín rozdrtila Frankfurt, Freiburg nestačil na Leverkusen

Vydařený návrat do nejvyšší soutěže prožila Hertha Berlín, která doma rozstřílela Frankfurt 6:1. Chyběl u toho český stoper Roman Hubník, který se neobjevil ani na lavičce náhradníků. Tam chyběl i Tomáš Pekhart z Norimberku, jehož tým remizoval 2:2 v Hoffenheimu.

Ani Václav Pilař s Pavlem Krmašem se v úvodním kole nedostali kvůli zdravotním problémům do nominace Freiburgu na zápas v Leverkusenu a nebyli tak u porážky 1:3. Výhry se z českých hráčů dočkal jen Theodor Gebre Selassie, který odehrál celý zápas na levém beku v sestavě Brém při výhře 1:0 na hřišti nováčka Braunschweigu.

Mohuč vstoupila do sezony vítězně

Mohuč i se Zdeňkem Pospěchem v sestavě vstoupila do nového ročníku vítězstvím 3:2 nad Stuttgartem. Bývalý český reprezentant odehrál na pravé straně domácí obrany celý zápas. Za Mohuč se v utkání nejprve dvakrát trefil záložník Nicolai Müller, třetí branku posléze přidal Šindži Okazaki. Stuttgart sice dokázal v prvním poločase vyrovnat díky Vedadu Ibiševičovi, zásah Martina Harnika z 82. minuty byl však ze strany hostů jen kosmetickou úpravou konečného skóre.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Augsburg - Dortmund 0:4 (24., 66. a 79. Aubameyang, 86. Lewandowski z pen.), Hannover - Wolfsburg 2:0 (17. Andreasen, 84. Huszti), Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 6:1 (17. a 71. Ramos, 58. a 60. Allagui, 32. Brooks, 89. Ronny - 37. Meier z pen.), Hoffenheim - Norimberk 2:2 (35. Abraham, 51. Modeste - 54. Stark, 57. Ginczek), Leverkusen - Freiburg 3:1 (22. Kiessling, 47. Son Hung-min, 52. Sam - 40. Hanke), Braunschweig - Brémy 0:1 (83. Junuzovič), Mohuč - Stuttgart 3:2 (14. a 78. Müller, 65. Okazaki - 16. Ibiševič, 82. Harnik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články