Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dortmund převálcoval Hannover, Bayern vyhrál sedmý zápas za sebou

Dortmund potvrdil postavení lídra v německé fotbalové lize a rozebral na svém stadionu 5:1 předposlední Hannover. Podobně naložil se Stuttgartem i o šest bodů druhý Bayern, který vyhrál 4:1 a je to pro něj sedmá výhra za sebou. Po čtyřech výhrách tvrdě narazil Düsseldorf, který padl s Lipskem 0:4. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem na pravém okraji obrany zdolal Freiburg 4:2 a po sedmi zápasech konečně zvítězil. Záložník Jan Morávek odehrál v sestavě Augsburgu celý zápas, jeho tým ale podlehl Mönchengladbachu 0:2. Ondřej Petrák nezabránil další porážce Norimberku, který prohrál v Mohuči 1:2.

Mario Götze
zdroj: ČTK/DPA autor: Guido Kirchner

Dortmund mohl poslat do vedení v 22. minutě kapitán Reus, ale trefil pouze tyč. O chvíli později už ale Hakimi poslal dělovku do sítě a Borussia tak skórovala v 17. ligovém zápase za sebou. Žlutočerní pak definitivně zlomili soupeřův odpor po hodině hry třemi slepenými góly Reuse, Götzeho a Guerreira.

Za Hannover v závěru zkorigoval Bakalorz, ale na čtyřgólový rozdíl opět zvýšil záložník Witsel. Dortmund tak navýšil náskok v čele na devět bodů, druhý Bayern Mnichov má ale zápas se Stuttgartem k dobru. Hannover zůstal předposlední.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund nadělil Hannoveru "bůra" a dál vládne Bundeslize

Bayern počítá výhry

Bayern má nejlepší formu v soutěži a postupně ukrajuje z náskoku svého rivala z Dortmundu. V posledních pěti duelech nastříleli fotbalisté mnichovského celku soupeřům 15 gólů a pouze dvakrát inkasovali.

Proti Stugarttu otevřel skŕe už v 5. minutě Alcántara po přihrávce Lewandowského. Hosté do poločasu vyrovnali zásluhou Donise. Po změně stran padaly góly už je do branky Stuttgartu. V 55. minutě si vstřelil vlastní gól Gentner a poté ještě dva zásahy přidali Goretzka s Lewandowským, který v 65. minutě neproměnil penaltu. S 12 góly je druhým nejlepším střelcem Bundesligy za autorem 13 branek Jovičem z Frankfurtu. Stuttgart prohrál už počtvrté za sebou a je v sestupovém pásmu. Naposledy porazil v polovině prosince Herthu Berlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern vyhrál nad Stuttgartem

V Hannoveru skončil kouč Breitenreiter

U předposledního Hannoveru, který už osm zápasů nevyhrál, skončil trenér Andre Breitenreiter. Vedení pětačtyřicetiletého kouče odvolalo po debaklu v Dortmundu. Tým po něm převezme Thomas Doll (52). Nový trenér má za sebou angažmá v Hamburku a Dortmundu, pak koučoval v zahraničí Genclerbirligi, Al-Hilál a Ferencváros. Hannover je sedmnáctý a před posledním Norimberkem je zásluhou lepšího skóre.

Hoffenheim zabral, Kadeřábek byl u toho

Hoffenheim vedl ve Freiburgu od 19. minuty, kdy Joelinton využil nedorozumění domácí obrany. Freiburg dokázal vyrovnat těsně před poločasem, kdy se po rohovém kopu prosadil Holer.

Svěřenci trenéra Nagelsmanna ale nakonec po sedmizápasovém čekání na tři body konečně vyhráli. Nejlepší střelec týmu Kramarič v 59. minutě proměnil pokutový kop a vzápětí chorvatský útočník přidal branku i z rychlého brejku. Freiburg ještě snížil zásluhou Niederlechnera, ale Hoffenheim skóroval počtvrté po Demirbayově dělovce.

Mönchengladbach se v prvním poločase proti Augsburgu neprosadil, přestože kopal penaltu po faulu Morávka na Neuhause. Hoffmannův přízemní pokus však Kobel zneškodnil a z dorážky neuspěl ani kanonýr Pléa. O výhře favorita tak rozhodl až v 79. minutě Wendt a v nastaveném čase přidal druhý gól Herrmann.

Pavlenka s Gebre Selassiem získali s Brémami bod

Brémy remizovaly s Frankfurtem 2:2, přestože dvakrát vedly. Za Werder nastoupili čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie. V úvodu zápasu dostal Gebre Selassie žlutou kartu, o chvíli později už ale mohl slavit po trefě Maximiliana Eggesteina. Jedna z nejlepších ofenziv ligy dokázala odpovědět, parádní ránou vyrovnal Rebič.

Werder se podruhé ujal vedení po gólu Harnika z brejku, ale Frankfurt opět vyrovnal. Haller poslal při penaltě Pavlenku na druhou stranu a proměnil i svůj 20. pokutový kop v profesionální kariéře.

Düsseldorf, který vyhrál čtyři bundesligová utkání po sobě poprvé od roku 1991, inkasoval tři branky v úvodních 16 minutách. Tragický vstup domácích potrestal gólem už ve 2. minutě Poulsen, o sedm minut později navýšil skóre po odvážném individuálním průniků stoper Konaté. V 16. minutě se už druhým gólem v zápase a celkově desátým v lize prosadil znovu Poulsen, který je druhým nejlepším střelcem týmu po autoru 11 branek Wernerovi. Ten vyšel tentokrát střelecky naprázdno, o čtvrtý gól se postaral z dorážky Laimer.

Lipsko se tak rychle otřepalo z předchozí ligové porážky s Dortmundem. Düsseldorf po čtyřech vítězstvích, která ho katapultovala ze dna tabulky na 14. pozici s náskokem sedmi bodů na sestupové pásmo, prohrál před vlastními fanoušky v lize už pošesté. 

Německá fotbalová liga:

19. kolo: Dortmund - Hannover 5:1 (24. Hakimi, 60. Reus, 62. Götze, 67. Guerreiro, 90.+1 Witsel - 87. Bakalorz), Freiburg - Hoffenheim 2:4 (42. Holer, 77. Niederlechner - 59. z pen. a 72. Kramarič, 19. Joelinton, 85. Demirbay), Mohuč - Norimberk 2:1 (12. Brosinski z pen., 73. Quaison - 43. Margreitter), Mönchengladbach - Augsburg 2:0 (78. Wendt, 90.+3 Herrmann), Wolfsburg - Leverkusen 0:3 (45. Havertz z pen., 62. Volland, 88. Brandt), Brémy - Eintracht Frankfurt 2:2 (27. M. Eggestein, 52. Harnik - 35. Rebič, 68. Haller z pen.), Bayern Mnichov - Stuttgart 4:1 (5. Alcántara, 55. vlastní Gentner, 71. Goretzka, 84. Lewandowski - 26. Donis), Düsseldorf - Lipsko 0:4 (2. a 16. Poulsen, 9. Konaté, 68. Laimer).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články