Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dortmund přestřílel v derby Schalke, Bayern má rekord

Mnichov – Po dělbě bodů v minulém kole se Bayern v německé lize vrátil na vítěznou vlnu. Lídr soutěže porazil Stuttgart jednoznačně 4:0, vyhrál pojedenácté v sezoně a spolu s jednou remízou vytvořil ziskem 34 bodů nový rekord německé ligy v této fázi soutěže. Uspěl i druhý Dortmund, jenž ve vestfálském derby porazil Schalke 3:2. Na obhájce titulu Borussia ztrácí pět bodů. Naopak překvapivě ztratily body Mönchegladbach, Wolfsburg i Leverkusen.

Pierre Emerick Aubameyang (vlevo) slaví se svými spoluhráči z Dortmundu vstřelenou branku
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Góly v duelu Dortmund - Schalke začaly padat až v závěru první půle, ale hned jich bylo několik. Po půlhodině hry otevřel skóre po Ginterově centru domácí záložník Kagawa, o tři minuty později ale vyrovnal nizozemský reprezentant Huntelaar. Přesto hosté šli do šaten s jednogólovým mankem, neboť krátce před přestávkou vrátil Dortmundu vedení Ginter.

Borussia měla v zápase převahu a potvrdila ji i po změně stran. Trefil se Aubameyang, který 14. brankou v sezoně znovu srovnal gólový účet s Lewandowským z Bayernu. Následně vytáhl několik povedených zákroků brankář Schalke Fährmann a v 71. minutě dal hostům naději na bodový zisk druhým zásahem Huntelaar. Vyrovnávací gól ale celek z Gelsenkirchenu nepřidal.

Bayern utkání ovládl jednoznačně už v první půli. Po jedenácti minutách po úniku Costy otevřel skóre Robben, po chvíli se přesnou střelou z vápna prosadil sám Costa. Stuttgart poté několikrát podržel brankář Tytoň, přesto ale do půle inkasoval ještě dvakrát. Nejprve po zásahu Lewandowského, který dal už čtrnáctý gól v sezoně, a svoji jedenáctou trefu přidal Müller.

O poločasové přestávce se na hřiště dostal Adam Hloušek a pomohl Stuttgartu ve druhém poločase hru trochu vyrovnat. Hosté se dokonce dostali i do několika šancí, ale Didaviho a Heiseho vychytal Neuer a Wernerův gól nebyl uznán.

Překvapivě zaváhali všichni tři další účastníci Ligy mistrů. Leverkusen doma podlehl Kolínu nad Rýnem 1:2 a propadl se na osmé místo v tabulce právě za svého přemožitele. O góly hostů se postaral slovinský obránce Dominic Maroh. Doma ztratil také Mönchengladbach, který remizoval 0:0 s Ingolstadtem. Borussia v lize nevyhrála poprvé po šesti zápasech.

Wolfsburg odjel z Mohuče s prohrou 0:2. Hostům zápas zkomplikoval Julian Draxler, který už po 13 minutách po tvrdém zákroku na Jaru dostal červenou kartu. Draxlerovo vyloučení bylo nejrychlejší v této sezoně bundesligy. Mohuč přesilovku využila zásluhou De Blasise a Malliho.

Obránce Theodor Gebre Selassie nastoupil v základní sestavě Brém, v 81. minutě byl ale po střetu s Wiedwaldem odnesen ze hřiště na nosítkách. Klub uvedl, že český pravý bek byl převezen do nemocnice s podezřením na otřes mozku. Za poražený tým odehrál posledních 35 minut záložník Jan Morávek.

Salomon Kalou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Fotbalisté Herthy Berlín vyhráli díky hattricku Salomona Kaloua 3:1 v Hannoveru a jsou v tabulce čtvrtí. Kalou, bývalý útočník Chelsea a Lille, zahájil cestu za svým prvním bundesligovým hattrickem ve 33. minutě. Podruhé se trefil po rychlém brejku po hodině hry, kdy ho do sóla chytrým obloučkem vyslal český záložník Darida.

Domácím svitla naděje po proměněné penaltě Japonce Hirošiho Kijotakeho ze 70. minuty, ale tři minuty před vypršením řádné hrací doby pečetil skóre také ze značky pokutového kopu Kalou. 

Výsledky 12. kola fotbalové bundesligy:

Bayern Mnichov - Stuttgart 4:0 (11. Robben, 18. Costa, 37. Lewandowski, 40. Müller), Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0:0, Leverkusen - Kolín nad Rýnem 1:2 (33. Hernández - 17. a 72. Maroh), Mohuč - Wolfsburg 2:0 (31. De Blasis, 75. Malli), Mönchengladbach - Ingolstadt 0:0Hannover - Hertha Berlín 1:3 (70. Kijotake z pen. - 33., 60. a 87. z pen. Kalou), Darmstadt - Hamburk 1:1 (47. Heller - 29. Lasogga), Dortmund - Schalke 3:2 (30. Kagawa, 43. Ginter, 48. Aubameyang - 33. a 71. Huntelaar), Augsburg - Brémy 1:2 (90.+1 Verhaegh z pen. - 58. Pizarro, 69. Bartels).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články