Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dortmund přejel Frankfurt, Kadeřábek se vítězně vrátil do sestavy

Berlín - Suverénní lídr bundesligy Bayern se oklepal z vysoké porážky 0:3 na hřišti Mönchengladbachu a zvítězil v domácím prostředí 2:0 nad Ingolstadtem. Zajistil si tak titul podzimního mistra. O pět bodů za ním zůstává Dortmund, který doma porazil Frankfurt hladce 4:1. Po dlouhé době se dařilo českým hráčům. Darida byl u vítězství Herthy 4:0 na hřišti Darmstadtu, Kadeřábek se zase vrátil do sestavy Hoffenheimu, který konečně po osmi zápasech zvítězil, když Hannover porazil 1:0.

Utkání Darmstadt - Hertha Berlín
zdroj: imago sportfotodienst

Dortmund doma s Frankfurtem brzy prohrával, hosté díky přesné trefě Alexandera Meiera zdálky vedli od šesté minuty. Borussia vyrovnala zásluhou Henrika Mchitarjana ve 24. minutě a v závěru poločasu mohl skóre otočit Pierre-Emerick Aubameyang, ale na šestý pokus v bundeslize poprvé selhal při pokutovém kopu.

Borussia však měla před sebou celou druhou půli trvající přesilovku, protože za penaltový zákrok dostal červenou kartu Slobodan Medojevič. Převahu pak zúročili s osmnácti góly nejlepší střelec soutěže Aubameyang, stoper Mats Hummels a střídající Adrián Ramos.

Kadeřábek na konci října dvakrát brzy střídal a následně na čtyři utkání vypadl ze základní sestavy. Dokonce se ocitl i pouze na tribuně. V minulém utkání už ale odehrál 21 minut a dnes dostal znovu šanci od začátku. Hoffenheim se po půlhodině hry ujal vedení gólem Schmida a Kadeřábek pomohl udržet čisté konto. Se spoluhráči pak mohl slavit první výhru od 26. září.

Bayern druhé zaváhání nedovolil a je podzimním mistrem

Druhé ligové zaváhání za sebou nedovolil Bayern Mnichov, který po minulé prohře s Mönchengladbachem zvítězil nad Ingolstadtem 2:0 a zajistil si jednadvacátý titul podzimního mistra.

Proti nováčkovi soutěže se však v útoku dlouho trápil. Až v 65. minutě utekl Lewandowski, obešel gólmana a střelou z úhlu do odkryté branky otevřel střelecký účet. V tabulce střelců se na druhém místě přiblížil na rozdíl jediného gólu Aubameyangovi z Dortmundu. Výhru pak ještě potvrdil Lahm. V nominaci Ingolstadtu na utkání chyběl český útočník Tomáš Pekhart.

Leverkusen otevřel skóre duelu s Mönchengladbachem po půlhodině hry, Hilbert nacentroval do vápna přesně na hlavu Kiesslinga a útočník Bayernu chladnokrevně zakončil. Oba týmy pokračovaly v útočné hře, na obou stranách pomohla gólmanům i branková konstrukce.

Mönchengladbach v předchozích deseti kolech nepoznal hořkost porážky, mezi 63. a 76. minutou ale domácí definitivně rozhodli o tom, že Borussia sérii neprodlouží, když stanovili konečné skóre 5:0. Třikrát se prosadil Hernández, který jako první Mexičan v historii bundesligy oslavil hattrick. Ještě jeden gól přidal Kiessling.

Výhra utekla Brémám s Theodorem Gebre Selassiem. V duelu s Kolínem nad Rýnem sice Werder brzy vedl, ale krátce nato neproměnil penaltu Ujah a deset minut před koncem zařídil hostům bod bývalý slávista Dušan Švento. Potřetí v řadě ztratil Wolfsburg, který doma remizoval 1:1 s Hamburkem a je pátý. Brankář Jaroslav Drobný byl jen na lavičce Hamburku.

Fotbalisté Stuttgartu
zdroj: imago sportfotodienst

Ani ve třetím zápase po odvolání trenéra Alexandera Zornigera fotbalisté Stuttgartu v německé lize nevyhráli. Na hřišti Mohuče dnes v předehrávce 16. kola pod vedením prozatímního kouče Jürgena Kramného remizovali 0:0. 

Na bezbrankovém stavu nic nezměnil ani Adam Hloušek, který přišel do hry v 81. minutě. Další český hráč Stuttgartu Jan Kliment nebyl v nominaci na zápas. Mohuč se v neúplné tabulce posunula před Schalke na šesté místo. Stuttgart, který nevyhrál už pět utkání, zůstal předposlední.

Augsburg poprvé v historii v soutěžním zápase porazil Schalke

Augsburg zdolal díky brance z nastaveného času 2:1 Schalke a po devíti kolech opustil sestupové pásmo. Jejich soupeř z Gelsenkirchenu klesl na osmou příčku za Leverkusen a Mohuč.

Augsburg se v posledních třech kolech dostal z posledního místa hlavně díky pevné obraně. V 27. minutě dnešního zápasu překonal klubový rekord v počtu minut bez inkasované branky a sedm minut nato ho navíc poslal do vedení šťastnou tečí korejský stoper Hong Čong-ho. V 70. minutě ale sérii Augsburgu zastavil na 360 minutách bosenský bek Schalke Sead Kolašinac, který se v 54. utkání dočkal první bundesligové branky. V nastavení se o překvapivé vítězství postaral brazilský záložník Caiuby.

Augsburg dosud zápas proti Schalke v žádné soutěži nikdy nevyhrál. Z osmi duelů v bundeslize si zatím odnesl tři remízy. Záložník Augsburgu Jan Morávek v utkání proti svému bývalému týmu nebyl ani mezi náhradníky.

Německá fotbalová liga - 16. kolo

Mohuč - Stuttgart 0:0, Bayern Mnichov - Ingolstadt 2:0 (65. Lewandowski, 75. Lahm), Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (4. Vestergaard - 79. Švento), Darmstadt - Hertha Berlín 0:4 (12. a 50. Ibiševič, 26. Plattenhardt, 77. Kalou), Hoffenheim - Hannover 1:0 (30. Schmid), Wolfsburg - Hamburk 1:1 (78. Arnold - 21. Müller), Augsburg - Schalke 2:1 (34. Hong Čong-ho, 90.+2 Caiuby - 70. Kolašinac), Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:1 (24. Mchitarjan, 57. Aubameyang, 61. Hummels, 86. Ramos - 6. Meier). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články