Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dortmund po selhání v Liverpoolu vyhrál nad Hamburkem, Hertha přišla o třetí místo

Berlín - Po celý průběh jara si Hertha zuby nehty držela třetí místo v bundeslize, které by jí zajišťovalo přímý postup do Ligy mistrů. Jenže berlínský celek potřetí v řadě nevyhrál, když naposledy prohrál v Hoffenheimu 1:2, a Leverkusen jej tak po vítězství 3:0 nad Frankfurtem vystřídal na bronzové pozici. Bayern Mnichov má po vítězství nad Schalke 3:0 v čele desetibodový náskok před druhým Dortmundem, který hraje v neděli s Hamburkem.

Slavící fotbalisté Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst

Po náročném čtvrtečním utkání čtvrtfinále Evropské ligy v Liverpoolu, kde Borussia prohrála v posledních vteřinách 3:4, udělal dortmundský trenér Tuchel několik změn v sestavě. Od začátku proti Hamburku nastoupili hned dva sedmnáctiletí záložníci Pulisic a Passlack.

První jmenovaný oslavil v 38. minutě svůj premiérový soutěžní gól za seniorský tým Borussie, když zakončil povedenou přízemní kombinaci domácích. V závěru poločasu přidal druhou branku Ramos.

Krátce po změně stran fauloval hamburský gólman Adler mimo vápno Kagawu a obdržel červenou kartu. Jeho místo zaujal poprvé od 5. prosince Drobný. Ani on v zápase neudržel čisté konto, když jej čtyři minuty před koncem také překonal Ramos. Kolumbijský útočník se prosadil poosmé v sezoně. Dortmund zůstává jediným bundesligovým celkem, který v tomto ročníku neprohrál na domácím hřišti. Sérii bez porážky prodloužil už na 13 zápasů. 

Mohuč nevyužila pátečního zaváhání Mönchengladbachu v Hannoveru (0:2) a po prohře 2:3 s Kolínem nad Rýnem zůstala v tabulce šestá. Zápas měla přitom rozehraný dobře, po 49 minutách vedla po gólech Córdoby a Baloguna 2:0. Hosté ale v posledních 36 minutách utkání otočili a Mohuč poprvé po osmi zápasech doma podlehla. V předchozích čtyřech ligových duelech přitom Kolín Mohuči nevstřelil jediný gól.

Hráči Herthy Berlín v utkání na Hoffenheimu
zdroj: imago sportfotodienst

V dresu Bayernu, který se postavil Schalke, opět zářil Robert Lewandowski. Polský útočník vstřelil první dvě branky zápasu a v této sezoně dal již 38 soutěžních gólů, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Třetí gól Bayernu přidal Arturo Vidal.

Leverkusen potvrdil proti předposlednímu Frankfurtu roli favorita. Po bezbrankovém prvním poločase se v 70. minutě prosadil Kevin Kampl, který přišel na hřiště místo kanonýra Javiera Hernándeze a skóroval volejem hned při prvním kontaktu s míčem. Po něm se trefili ještě Julian Brandt a Karim Bellarabi.

V utkání Hoffenheimu s Herthou se potkali dva čeští reprezentanti. Domácí Pavel Kadeřábek na hřiště přišel v 53. minutě, za hosty odehrál Vladimír Darida 85 minut a odešel z trávníku těsně před rozhodujícím gólem Hoffenheimu. Berlínskému celku se vzdaluje sen o přímém postupu do Ligy mistrů, z posledních tří zápasů Hertha vytěžila jen dva body a inkasovala v nich dohromady devět branek.

Theodor Gebre Selassie přispěl k cennému vítězství Brém, které přesto zůstávají na barážové 16. příčce. První gól Werderu dal z penalty Claudio Pizarro a díky 102. brance v dresu Brém se stal nejlepším klubovým střelcem v bundesligové historii.

Výsledky 30. kola bundesligy:

Hannover - Mönchengladbach 2:0 (49. Anton, 60. Sobiech), Augsburg - Stuttgart 1:0 (36. Finnbogason), Brémy - Wolfsburg 3:2 (32. Pizarro z pen., 64. Bartels, 83. Yatabaré - 36. Guilavogui, 86. Dost), Darmstadt - Ingolstadt 2:0 (51. Rausch, 85. Wagner), Hoffenheim - Hertha Berlín 2:1 (33. Schar, 85. Uth - 26. Stark), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0 (70. Kampl, 76. Brandt, 90. Bellarabi), Bayern Mnichov - Schalke 3:0 (54. a 65. Lewandowski, 73. Vidal), Dortmund - Hamburk 3:0 (44. a 86. Ramos, 38. Pulisic), Mohuč - Kolín nad Rýnem 2:3 (8. Córdoba, 49. Balogun - 64. Risse, 74. Jojič, 83. Modeste). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články