Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Dortmund padl ve vestfálském derby, dohrával v devíti. Nečekaně ztratil i Bayern

Dortmund dal v boji o německý titul ideální šanci Bayernu na jeho finální úder. V 31. kole Bundesligy doma Borussia nestačila ve vestfálském derby na Schalke v přestřelce 2:4. Za porážku může její nedisciplinovanost. Dohrávala v devíti hráčích kvůli vyloučení Reuse a Wolfa. Bayern ale nabízenou šanci plně nevyužil, na hřišti předposledního Norimberku remizoval 1:1 a náskok zvýšil pouze na dva body. Kadeřábkův Hoffenheim schytal debakl 1:4 od Wolfsburgu.

Dortmundská hvězda Marco Reus po vyloučení v duelu se Schalke
zdroj: Reuters autor: Wolfgang Rattay

Dortmund mohl jít v případě výhry ve vestfálském derby do čela a vedl, když se ve 14. minutě trefil Götze po přihrávce od Sancha. Jenže záhy Schalke srovnalo z penalty zásluhou Caligiuriho. A stejný hráč ještě do poločasu nahrál na gól Sanému.

Klíčová fáze utkání nastala po hodině hry, poté co domácí Reus dostal červenou kartu za ostrý skluz na kotník protihráče. Caligiuri navíc faul potrestal přesnou trefou z přímého kopu a zvýšil. Krátce nato se hnalo Schalke do brejku, který zastavil dalším nebezpečným skluzem Wolf, a i on byl vyloučen.

Dortmund sice i ve dvojím oslabení snížil po pěkné akci a trefě Witsela, ale vzápětí se na druhé straně prosadil Embolo a Schalke tak ukončilo 15 zápasů trvající domácí neporazitelnost Dortmundu.

Prohrály i Brémy s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem, a to na hřišti Düsseldorfu 1:4. Pavlenka inkasoval už po 53 vteřinách, když ho prostřelil Raman. Ve 23. minutě Karaman předvedl velké sólo z vlastní poloviny, nezastavil ho ani Gebre Selassie a Pavlenka inkasoval podruhé.

Kruseho penalta sice vrátila Werder do hry, ale ve druhé půli nedal po brejku Pavlenkovi šanci zakončující Hennings. I když při velkém závaru dělal český brankář, co mohl, v 73. minutě nezabránil čtvrté brance po dělovce Suttnera. Druhá prohra za sebou komplikuje Brémám boj o sedmou příčku a evropské poháry.

Vladimír Darida jen sledoval z lavičky, jak jeho Hertha Berlín uhrála bezbrankovou remízu na hřišti Frankfurtu, kde v posledních deseti minutách dohrávala v oslabení. Třetí Lipsko vyhrálo 2:1 nad Freiburgem a snížilo náskok Dortmundu na pět bodů. Navíc si definitivně pojistilo přímý postup do příští sezony Ligy mistrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern překvapivě jen remizoval s předposledním Norimberkem

Norimberk poslal do vedení v 48. minutě křížnou střelou Pereira, čtvrt hodiny před koncem ale se štěstím srovnal střídající Gnabry. Německý křídelní hráč dal alespoň deset branek ve třech posledních bundesligových sezonách, navíc se mu to povedlo pokaždé v jiném klubu.

Domácí mohli strhnout vítězství zpět na svou stranu v nastaveném čase, ale Leibold trefil z pokutového kopu jen tyč Ulreichovy brány. V závěrečných sekundách se na druhé straně řítil od poloviny hřiště sám na brankáře Coman, ale Mathenia předvedl skvělý reflex.

Na sedmém místě tabulky, které jako poslední znamená účast v evropských pohárech, mají nyní fotbalisté Hoffenheimu před svým přemožitele Wolfsburgem už jen jednobodový náskok.

Pro Hoffenheim, za který odehrál celý zápas obránce Pavel Kadeřábek, se úvod zápasu vyvíjel dobře. Po gólu Szalaie mohl v 15. minutě zvýšit z penalty Kramarič, ale nejlepší střelec týmu trefil jen tyč. Ještě do poločasu pak vyrovnal William a "Vlci" zápas úplně otočili po změně stran. Útočník Weghorst dal dvě branky a třetí připravil.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:

Dortmund - Schalke 2:4 (14. Götze, 85. Witsel - 18. z pen. a 62. Caligiuri, 28. Sané, 86. Embolo), Düsseldorf - Brémy 4:1 (1. Raman, 23. Karaman, 56. Hennings, 73. Suttner - 28. Kruse z pen.), Frankfurt - Hertha 0:0, Hannover - Mohuč 1:0 (67. Weydandt), Lipsko - Freiburg 2:1 (19. Werner, 78. Forsberg z pen. - 66. Grifo), Stuttgart - Mönchengladbach 1:0 (56. Donis), Hoffenheim - Wolfsburg 1:4 (9. Szalai - 69. a 88. Weghorst, 41. William, 85. Arnold), Norimberk - Bayern 1:1 (48. Pereira - 75. Gnabry).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články