Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Dortmund padl v Düsseldorfu. Gebre Selassie zachránil Brémy

Co nezvládl Bayern Mnichov, dokonal nováček Bundesligy. Fortuna Düsseldorf si doma vyšlápla na lídra německé ligy Borussii Dortmund a zvítězila 2:1. Náskok Borussie v čele tabulky se zmenšil na šest bodů před druhým Mönchengladbachem a třetím Bayernem. Mönchengladbach zvítězil 2:0 nad Norimberkem a poprvé udržel v celé první polovině soutěže stoprocentní bilanci na vlastním stadionu. V boji o třetí místo porazil Bayern ambiciózní Lipsko gólem Ribériho. Brémám zařídil alespoň bod v utkání s Hoffenheimem gól českého reprezentanta Gebre Selassieho.

 
Theodor Gebre Selassie a Oliver Baumann
zdroj: ČTK/DPA autor: Carmen Jaspersen

Již jistý podzimní mistr Dortmund nebyl na hřišti nováčka soutěže odměněn za aktivitu a po gólech Dodiho Lukebakia a Jeana Zimmera prohrával po necelé hodině hry 0:2.

Španělský útočník Paco Alcácer si jako náhradník v 81. minutě dvanáctým gólem v sezoně upevnil pozici v čele tabulky střelců, ale víc už hosté zápas nezdramatizovali. Düsseldorf po druhé výhře za sebou opustil sestupové pozice.

Mönchengladbach je doma stále bezchybný

Hráči Mönchengladbachu se proti předposlednímu Norimberku také dlouho nedokázali prosadit a před přestávkou zahodili i penaltu, přesto nakonec i osmý domácí zápas proměnili v tříbodový zisk.

Je nám líto, video expirovalo.
Düsseldorf ukončil bundesligovou neporazitelnost Dortmundu

Těsně po pauze o tom rozhodl belgický záložník Thorgan Hazard, který devátým gólem v sezoně napravil své selhání při exekuci pokutového kopu z 45. minuty, kdy přestřelil branku. V závěru výhru pojistil francouzský útočník Alassane Pléa.

Norimberk čeká v lize na výhru už deset zápasů a nic na tom nezměnil ani Ondřej Petrák v základní sestavě. Vítězství vybojoval francký klub naposledy na konci září a ve středu jej Hannover může poslat na dno tabulky.

Gebre Selassie zarmoutil Kadeřábka

Obránce Theodor Gebre Selassie zachránil přesnou hlavičkou Werder Brémy před porážkou na vlastním stadionu od Hoffenheimu. Při remíze 1:1 byli hodně vidět i další Češi. V závěru prvního poločasu předvedl parádní přímý kop obránce hostí Pavel Kadeřábek, ale Jiří Pavlenka v brance domácích jeho pokus vystihl. Gebre Selassie se trefil v Bundeslize letos podruhé, celkově to byl jeho sedmnáctý gól od roku 2012, kdy na sever Německa přišel.

Bayern si v Mnichově s Lipskem připsal čtvrtou výhru po sobě. Zařídil ji sedm minut před koncem Francouz Ribéry, který přišel na hřiště jako střídající náhradník. Už v prvním poločase trefil Polák Lewandowski tyč, ale ani hosté nebyli bez šancí. Hlavička Francouze Upamecana skončila na břevně. V nervózním závěru uviděl Ilsanker z Lipska červenou kartu. Obhájce titulu se přiblížil na šest bodů k vedoucímu Dortmundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ribéry spasil Bayern, Lipsko odjelo z Mnichova s prázdnou

Vicemistr Schalke pokračoval ve špatných výkonech a doma před 61 tisíci diváků utrpěl už pátou porážku. Připravil mu ji Leverkusen zásluhou branek Rakušana Dragovice a Argentince Alaria. Američan Wright sice svým prvním bundesligovým gólem v závěru prvního poločasu snížil, ale víc domácí nedokázali a ze hřiště je vyprovázel pískot. Pozice trenéra Domenica Tedesca je před sobotním posledním letošním kolem hodně nejistá.

Poslední Hannover ukořistil bod ve Freiburgu, přestože od 3. minuty prohrával po Waldschmidtově penaltě. Brazilec Felipe ale vyrovnal a druhý gól domácích rozhodčí po konzultaci s videem neuznal pro ofsajd.

Dělbou bodů skončil i zápas Mohuče s Frankfurtem nad Mohanem. Domácí poslal dvakrát do vedení Švéd Quaison, ale Srb Jovič dokázal pokaždé odpovědět.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:

Mönchengladbach - Norimberk 2:0 (47. T. Hazard, 86. Pléa), Düsseldorf - Dortmund 2:1 (22. Lukebakio, 56. Zimmer - 81. Alcácer), Hertha Berlín - Augsburg 2:2 (28. Leckie, 31. Duda - 8. Hinteregger, 39. Ku Ča-čchol), Wolfsburg - Stuttgart 2:0 (24. Guilavogui, 44. Weghorst), Schalke - Leverkusen 1:2 (45+2. Wright - 27. Dragovic, 35. Alario), Bayern Mnichov - Lipsko 1:0 (83. Ribéry), Brémy - Hoffenheim 1:1 (57. Gebre Selasie - 31. Bittencourt), Freiburg - Hannover 1:1 (3. Waldschmidt z pen. - 14. Felipe), Mohuč - Eintracht Frankfurt 2:2 (10. a 36. Quaison - 31. a 45+1. Jovič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články