Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Dortmund ovládl vestfálské derby a dál kraluje Bundeslize

Vestfálské derby ve 14. kole německé ligy ovládl Dortmund, který vyhrál na stadionu arcirivala Schalke 2:1 a zůstává neporažen. Bayern po čtyřech zápasech doma zabral, když si s Norimberkem poradil hladce 3:0. Pavel Kadeřábek přihrál na vyrovnávací gól Hoffenheimu při remíze 2:2 ve Wolfsburgu. Fenomenální bilanci před vlastními příznivci prodloužil Mönchengladbach, který deklasoval Stuttgart 3:0, a na vedoucí Borussii ztrácí nadále sedm bodů.

Radost fotbalistů Dortmundu
zdroj: Reuters autor: Leon Kuegeler

Dortmund se dostal do vedení už v sedmé minutě, kdy Reus ve svém 150. bundesligovém utkání za Borussii našel z přímého kopu přesně hlavu Delaneyho a ten nedal Fährmannovi šanci. Dánský záložník se trefil poprvé po letním příchodu z Brém.

Domácí vyrovnali po hodině hry z penalty po Reusově faulu. S přehledem ji proměnil Caligiuri. Vypjatý závěr přinesl rozhodnutí v 74. minutě. Sancho rozjel akci v hloubi pole, narazil si se střídajícím Guerreirem a z úhlu poslal míč podél padajícího Fährmanna. Osmnáctiletý anglický talent je nejmladším hráčem Borussie, který zaznamenal šest bundesligových gólů v sezoně.

Mönchengladbach doma ještě neztratil ani bod

Mönchengladbach zůstává jediným mužstvem v soutěži se stoprocentní bilancí na vlastním stadionu. V sedmi domácích utkáních nastřílel 21 branek a pouze třikrát inkasoval. 

Proti Stuttgartu dominoval celý zápas, ale během úvodního dějství neskóroval. První trefu si připsal až v 69. minutě střídající Brazilec Raffael, na kterého vzápětí navázal Neuhaus. Konečný výsledek stanovil v 84. minutě vlastním gólem francouzský mistr světa Pavard.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Bayernu přejeli v bavorském derby Norimberk

Bavorské derby mezi Bayernem a Norimberkem rozhodl dvěma góly v první půlhodině kanonýr Robert Lewandowski. Nejprve se trefil hlavou, pak z dorážky. Trojnásobný nejlepší střelec Bundesligy dal dva góly v jednom zápase už ve 42. utkání, lepší bilanci má pouze Gerd Müller (55).

Ve druhém poločase se po chybné rozehrávce brankáře Bredlowa dostal k dorážce Ribéry a vstřelil svůj první ligový gól v sezoně. Na posledních dvacet minut se dostal na hřiště i český záložník Norimberku Ondřej Petrák.

Hoffenheim vedl na hřišti Wolfsburgu od čtvrté minuty zásluhou Belfodila, domácí ale slepenými góly vývoj otočili.

V 28. minutě si Bičakčič srazil centr do vlastní branky, o tři minuty později skóroval Ginczek. Přesto si Hoffenheim nakonec odvezl z Volkswagen Areny bod za remízu. V 71. minutě vrátil Kadeřábek hlavou před bránu centr z levé strany a našel osamoceného Kramariče. Hoffenheim neprohrál v lize sedm zápasů v řadě a je sedmý.

Posunula se před něj Hertha, o jejíž výhře nad Frankfurtem rozhodl ve 40. minutě po rohovém kopu hlavou Grujič. Berlínský celek se bodově na soupeře dotáhl a zůstal za ním jen o skóre.

Fotbalisté Werderu Brémy slaví vstřelenou branku
zdroj: imago sportfotodienst autor: photoarena / Thomas Eisenhuth

Brémy šyl do vedení ve 20. minutě, kdy se Möhwald za šestnáctkou mocně opřel do míče a překonal Rensinga v brance hostů. V závěru poločasu nicméně vyrovnal Lukebakio z penalty za Langkampovu ruku ve vápně, kterou rozhodčí odhalil až na videu.

Brémy však byly po změně stran mnohem aktivnější a zápas nakonec rozhodly v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve se z dorážky prosadil Harnik a krátce nato podobně skóroval i další střídající hráč domácího mužstva Sargent.

Brosinski zachránil Mohuči bod

Mohuč na domácí půdě nepotvrdila roli favorita. V zápase s Hannoverem (1:1) sice dominovala, měla jasnou převahu v držení míče, ale jako první udeřili hosté. Ve 12. minutě se trefil zblízka Weydandt a dal třetí gól v devátém ligovém zápase v tomto ročníku.

O vyrovnání se postaral v 89. minutě Brosinski ze sporného pokutového kopu. Hannover po předchozích dvou porážkách alespoň bodoval, na poslední Düsseldorf má ovšem náskok jen jednoho bodu.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:

Brémy - Düsseldorf 3:1 (20. Möhwald, 71. Harnik, 78. Sargent - 43. Lukebakio z pen.), Bayern - Norimberk 3:0 (9. a 27. Lewandowski, 56. Ribéry), Freiburg - Lipsko 3:0 (12. Petersen, 45.+1 Waldschmidt, 52. Frantz), Leverkusen - Augsburg 1:0 (75. Alario), Schalke - Dortmund 1:2 (61. Caligiuri z pen. - 7. Delaney, 74. Sancho), Wolfsburg - Hoffenheim 2:2 (28. vlastní Bičakčič, 31. Ginczek - 4. Belfodil, 71. Kramarič), Mohuč - Hannover 1:1 (89. Brosinski z pen. - 12. Weydandt), Mönchengladbach - Stuttgart 3:0 (69. Rafael, 77. Neuhaus, 84. vlastní Pavard).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články