Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dortmund otočil duel v Augsburgu, Bayern si přivezl tři body z Kolína

Berlín – Lídři německé ligy nezaváhali. Výhru si na své konto připsal vedoucí tým Bayern Mnichov, který triumfoval na hřišti Kolína nad Rýnem 1:0, a dařilo se i druhému Dortmundu, který otočil střetnutí v Augsburgu a zvítězil 3:1. Rozdíl mezi oběma rivaly tak zůstává pět bodů. Hertha Berlín si pojistila třetí místo výhrou 2:1 nad Ingolstadtem. Souboj o čtvrté místo zvládlo lépe Schalke a zdolalo Mönchengladbach 2:1.

Slavící fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Augsburg vstoupil do utkání s Dortmundem aktivně. Caiubyho pokus ještě gólman Bürki zneškodnil, Finnbogason ale o chvíli později už zakončil do odkryté branky. Borussia od té doby převzala otěže zápasu a ještě před přestávkou po pěkné kombinaci vyrovnal Mchitarjan.

V druhém dějství měli šance takřka výhradně hosté a dvě z nich se jim podařilo proměnit. Nejaktivnější byl kolumbijský útočník Ramos, který nejprve asistoval střídajícímu Castrovi a následně sám překonal gólmana Manningera, který odchytal první utkání v sezoně. Záložník Augsburgu Jan Morávek nebyl v nominaci, jeho tým z posledních pěti zápasů získal pouhé tři body.

O výhře Bayernu rozhodl už po deseti minutách Robert Lewandowski křížnou střelou z vápna. Polský útočník vstřelil 25. ligový gól v sezoně, což se mu povedlo poprvé v kariéře. Zároveň je teprve čtvrtým hráčem Bayernu, který se na tuto metu v jediné sezoně dostal.

V dresu Herthy odehrál 85 minut Vladimír Darida a český záložník se podílel na vítězné brance. Rozehrál akci, na jejímž konci nacentroval Haraguči na Salomona Kaloua, který zvýšil na 2:0. Už před ním se prosadil právě Haraguči. Ingolstadt stačil pouze snížit.

Hoffenheim s dalším českým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem vedl po slepených gólech Kramariče z penalty a Vollanda. Hamburku se ještě na konci první půlhodiny podařilo snížit po Kadeřábkově ruce v pokutovém území, penaltu proměnil Hunt. Tříbodový zisk hostů ve druhém poločase potvrdil Vargas.

Jen o bod víc než Hoffenheim mají Brémy, které nedokázaly doma porazit Mohuč. Po úvodním gólu hostů v závěru poločasu srovnal z penalty Claudio Pizarro, který vstřelil 101. ligový gól za Werder a vyrovnal rekord Marca Bodeho.

Čtvrtfinalista Ligy mistrů Wolfsburg doma pouze remizoval s Darmstadtem 1:1. Od porážky s nováčkem soutěže ho zachránil gól Andreho Schürrleho ze třetí minuty nastavení. Wolfsburg zůstal v tabulce osmý.

Schalke se proti Borussii dostalo do vedení po vlastní brance Martina Hintereggera, na kterou v 79. minutě odpověděl Dán Andreas Christensen. Vítězství Schalke zařídil v 83. minutě Leon Goretzka, jenž se vrátil do sestavy po třítýdenní pauze zaviněné zraněním ramene. Jeho střelu z 18 metrů ještě tečoval ramenem hostující Granit Xhaka, takže brankář Yann Sommer byl bezmocný.

Slavící fotbalisté Schalke
zdroj: imago sportfotodienst

Leverkusen zvítězil ve Stuttgartu 2:0 a posunul se na šesté místo tabulky. Na obou gólech se podíleli Julian Brandt a Karim Bellarabi. Leverkusen bodoval potřetí v řadě.

V 11. minutě otevřel Leverkusen skóre, když Bellarabi předložil míč Brandtovi a ten překonal gólmana Tytoně. Bayer utkání nadále dominoval a krátce po změně stran si oba hráči role vyměnili. Brandt asistoval Bellarabimu, který se prosadil ve čtvrtém utkání proti Stuttgartu po sobě.

Leverkusen neprohrál se svým soupeřem už 12 utkání, naposledy se Stuttgart z výhry radoval v dubnu 2010. Jeho útočník Jan Kliment sledoval zápas z lavičky.

Výsledky 27. kola bundesligy:

Schalke - Mönchengladbach 2:1 (59. vlastní Hinteregger, 83. Goretzka - 79. Christensen), Brémy - Mohuč 1:1 (45.+3 Pizarro - 38. Baumgartlinger), Hamburk - Hoffenheim 1:3 (30. Hunt z pen. - 20. Kramarič z pen., 23. Volland, 67. Vargas), Hertha Berlín - Ingolstadt 2:1 (54. Haraguči, 69. Kalou - 75. Hinterseer), Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 0:1 (10. Lewandowski), Wolfsburg - Darmstadt 1:1 (90.+3 Schürrle - 82. Wagner), Eintracht Frankfurt - Hannover 1:0 (33. Ben-Hatira), Stuttgart - Leverkusen 0:2 (11. Brandt, 49. Bellarabi), Augsburg - Dortmund 1:3 (16. Finnbogason - 45. Mchitarjan, 69. Castro, 75. Ramos)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články