Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dortmund na Sevillu nevyzrál, kromě Španělů se raduje i Neapol

Praha - Vyřazovací fáze fotbalové Evropské ligy poznala další tři účastníky. Postup ze skupiny D si zajistil PAOK Soluň, který zvládl utkání s Dinamem Záhřeb, jemuž nepomohl ani návrat českého útočníka Miroslava Slepičky po operaci břišních svalů. V pohárové Evropě překvapivě končí lídr německé ligy Dortmund, který remizoval 2:2 se Sevillou. Španělé tak jdou dál stejně jako ve skupině K Neapol, která porazila Steauu Bukurešť gólem Edinsona Cavaniho v nastavení.

Šlágr středečního programu závěrečného kola skupin mezi Dortmundem a Sevillou přinesl ofenzivní podívanou, kdy oba celky bojovaly o výhru znamenající postup. Ve formě hrající Dortmund se brzy ujal vedení po tečované ráně Kagawy, ale Sevilla zúročila zkušenosti, které nabrala při triumfech v Poháru UEFA v sezonách 2006 a 2007. Romaric s Kanoutém skóre otočili a zajistili španělskému celku vstupenku do vyřazovací části. Nic už na tom nezměnilo ani Subotičovo srovnání. Dortmund končí a může se na jaře soustředit jen na boj o německý titul.

Záznam utkání FC Sevilla - Borussia Dortmund sledujte zde.

Drama se odehrálo i v Neapoli, která potřebovala vyhrát nad Steauou Bukurešť, ovšem rumunský celek skvěle bránil. Italy vysvobodil až v třetí minutě nastavení uruguayský útočník Cavani. Neapol je tak zatím jediným italským celkem, který si vybojoval účast mezi 32 nejlepšími týmy soutěže. Přidat se k němu může ještě Sampdoria Janov, zatímco Juventus Turín a Palermo jsou už ze hry.

Dinamo Záhřeb potřebovalo k postupu doma porazit PAOK a dlouho drželo naději. Pak však chorvatská obrana neuhlídala zkušeného útočníka Dimitrise Salpingidise, který rozhodl o postupu řeckého celku. Dinamu přišel pomoci zvrátit výsledek i navrátilec Slepička, ani on však na pozornou soluňskou obranu nevyzrál.

Villarreal měl jistotu postupu, ale potřeboval vítězství, aby skončil první ve skupině D a měl tak lehčí los vyřazovací části. V Bruggách brzy prohrával, zachránil ho však ve formě hrající Ital Giuseppe Rossi. Ten dvěma góly skóre otočil na konečných 1:2 a s pěti brankami se dotáhl v tabulce střelců na druhé místo, o které se dělí mimo jiné s Bonym Wilfriedem ze Sparty a Tomášem Necidem z CSKA Moskva.

Ve "sparťanské" skupině F vybojovalo Palermo vítězství na půdě Lausanne, přestože nastoupilo s mnoha náhradníky v sestavě. Jediný gól zápasu vstřelil šest minut před koncem střídající obránce Ezequiel Muňoz.

Besiktas vyhrál doma nad Rapidem Vídeň 2:0, ale přišel o českého obránce Tomáše Zápotočného, který musel v 23. minutě nuceně střídat. Bližší informace o jeho zranění zatím nejsou známy.

Výsledky zápasů fotbalové Evropské ligy

Skupina D:

Dinamo Záhřeb - PAOK Soluň 0:1 (0:0)

FC Bruggy - Villarreal 1:2 (1:2)

Skupina E:

Alkmaar - Borisov 3:0 (1:0)

Dynamo Kyjev - Šeriff Tiraspol 0:0

Skupina F:

Lausanne - Palermo 0:1 (0:0)

Sparta Praha – CSKA Moskva 1:1 (1:1)

Skupina J:

Karpaty Lvov - Paris St. Germain 1:1 (1:1)

Sevilla - Dortmund 2:2 (2:1)

Skupina K:

Neapol - Steaua Bukurešť 1:0 (0:0)

Liverpool - Utrecht 0:0

Skupina L:

Besiktas Istanbul - Rapid Vídeň 2:0 (2:0)

FC Porto - CSKA Sofia 3:1 (1:0)

Porto - CSKA Sofie
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články