Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Dortmund jen remizoval v Augsburgu 1:1. Lipsko porazilo doma Hoffenheim a už je třetí

Dortmund v 15. kole německé ligy remizoval v Augsburgu 1:1. Borussia z posledních sedmi ligových utkání zvítězila pouze jednou a z pátého místa ztrácí na vedoucí Leverkusen, který má nedělní zápas s Frankfurtem k dobru, deset bodů. Lipsko na domácí půdě přehrálo Hoffenheim 3:1 a posunulo se na třetí místo. Pavel Kadeřábek za hosty odehrál celé utkání.

Utkání Augsburg – Dortmund
zdroj: twitter.com/BVB

Augsburg poslal do vedení v 23. minutě svým osmým ligovým gólem Demirovič. O dvanáct minut později srovnal po Füllkrugově přihrávce Malen.

V závěru druhého dějství měli hosté několik šancí rozhodnout, vždycky však narazili na brankáře Dahmena.

V Lipsku otevřel skóre ve 34. minutě domácí Klostermann, ale ještě do poločasu srovnal Kabak. Východoněmecký klub si vedení vzal zpět v 71. minutě zásluhou Forsberga a o tři minuty později přidal pojistku Simakan.

Záložník Unionu Alex Král nastoupil v 60. minutě na hřišti Bochumi a s berlínským týmem prohrál 0:3.

Wolfsburg zvítězil v Darmstadtu 1:0, přestože od 27. minuty dohrával bez vyloučeného Lacroixe. Václav Černý zůstal na lavičce hostů.

Mönchengladbach bez nemocného útočníka Tomáše Čvančary remizoval doma s Brémami 2:2. Jeho spoluhráč z české reprezentace a brankář Werderu Jiří Pavlenka zůstal na lavičce.

Hosté vstoupili do utkání lépe a v sedmé minutě je poslal do vedení Borré, který si do vápna naběhl na centr Schmida a zakončením placírkou k tyči otevřel skóre. V závěru úvodního dějství srovnal ranou z hranice šestnáctky Reitz.

Německý záložník krátce po změně stran dokonal zblízka obrat, Ducksch ale v 76. minutě zařídil dělbu bodů střelou do prázdné branky poté, co jeho spoluhráč Njinmah vypíchl před gólmanem Nicolasem míč.

Německá fotbalová liga – 15. kolo:

Mönchengladbach – Brémy 2:2 (45. a 49. Reitz – 7. Borré, 76. Ducksch), Augsburg – Dortmund 1:1 (23. Demirovič – 35. Malen), Bochum – Union Berlín 3:0 (45.+5 Asano, 54. Paciencia, 78. Stöger z pen.), Darmstadt – Wolfsburg 0:1 (63. Majer), Mohuč – Heidenheim 0:1 (12. Pieringer), Lipsko - Hoffenheim 3:1 (34. Klostermann, 71. Forsberg, 74. Simakan – 42. Kabak).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články