Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dortmund i bez Reuse přehrál Wolfsburg, v závěru zářil Alcácer. Bayern ztratil

A už jsou zase o dva body napřed. Fotbalisté Dortmundu porazili v 27. kole německé ligy 2:0 Wolfsburg a využili zaváhání Bayernu Mnichov, který pouze remizoval 1:1 ve Freiburgu. Čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie odehráli celý zápas při vítězství Brém 3:1 nad Mohučí. Werder se posunul na šesté místo zajišťující účast v evropských pohárech. Herthu Berlín sestřelil hattrickem Poulsen z Lipska, které si upevnilo třetí místo. Frankfurt porazil 3:0 Stuttgart a po páté výhře za sebou vystřídal na čtvrté pozici znamenající postup do Ligy mistrů Mönchengladbach.

Útočník Dortmundu Paco Alcácer
zdroj: ČTK/DPA autor: Ina Fassbender

Dortmund se musel obejít bez kapitána Marca Reuse, který se svou přítelkyní očekává v nejbližších hodinách narození potomka.

"Jsou i důležitější věci než fotbal, zejména pokud jde o prvního potomka. Musíme si poradit bez Marca, jako jsme si už poradili několikrát v minulosti," uvedl sportovní ředitel klubu Michael Zorc.

Borussia rozhodla o zisku tří bodů až v 90. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Alcácer. Stejný hráč přidal v nastaveném čase ještě druhý gól a se 16 trefami se dostal na druhé místo bundesligové tabulky střelců.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern jen remizoval ve Freiburgu a Dortmund mu v tabulce odskočil

Lewandowski trefil v nastavení pouze tyčku

Freiburg zaskočil dosud vedoucí Bayern už ve třetí minutě, kdy se stejně jako v podzimním vzájemném utkání trefil Höler.

V 22. minutě ale vyrovnal po pohotovém zpracování a akrobatickém zakončení nejlepší střelec soutěže Lewandowski. Polský kanonýr si připsal 19. ligovou trefu v sezoně a jedna branka ho dělí od hranice 200 gólů v soutěži.

Lewandowski mohl v nastaveném čase rozhodnout, hlavičkou ale trefil pouze tyč. I druhý vzájemný zápas v sezoně tak skončil 1:1 a Bayern ztratil body po šesti ligových zápasech.

Forvard Lipska Yussuf Poulsen završuje hattrick s Herthou
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: O.Behrendt

Hertha Berlín bez zraněného Vladimíra Daridy utrpěla debakl na hřišti Lipska 0:5. Hattrickem se blýskl útočník Poulsen, jenž se stal pátým Dánem v historii, který dal tři góly v jednom bundesligovém zápase.

Jeho kolega z útoku Werner si v utkání připsal tři asistence. Lipsko na druhý Bayern ztrácí devět bodů. Hertha prohrála potřetí v řadě a je desátá.

Po změně stran snížil Quaison, ale v 63. minutě znovu zafungovala spolupráce Rashica - Kruse, který zakončil. Kapitán Werderu se v posledních pěti zápasech podílel na deseti gólech svého týmu (6+4).

Norimberk porazil Augsburg 3:0 a odlepil se z poslední příčky. Domácí záložník Ondřej Petrák i Jan Morávek na druhé straně zůstali mezi náhradníky.

Schalke vyhrálo 1:0 záchranářský souboj v Hannoveru a radovalo se z prvního tříbodového zisku od lednového vítězství nad Wolfsburgem.

Jediný gól zápasu vstřelil ve 39. minutě přízemní střelou z úhlu k tyči záložník Schalke Suat Serdar.

Zajistil tak jubilejní 100. vítězství na lavičce týmu nizozemskému trenérovi Huubu Stevensovi, jenž se do klubu z Gelsenkirchenu vrátil v polovině března po odvolání Domenica Tedesca.

Hannover na posledním místě ztrácí dva body na předposlední Norimberk, což by podle médií mohli už příští týden odnést vyhazovem trenér Thomas Doll a manažer Horst Heldt.

Düsseldorf nasázel doma Mönchengladbachu tři branky během 16 minut. Na nejrychlejším tříbrankovém vedení v historii klubu se podílel dvěma zásahy útočník Hennings. Borussia dokázala v závěru pouze snížit.

Leverkusen není pro Hoffenheim právě oblíbeným soupeřem, tentokrát ale skončil zápas jasnou výhrou domácích.

Po vyrovnané první půli jim do vedení 2:1 pomohl i Kadeřábek, který v 51. minutě přihrál do vápna Amirimu a střelu střídajícího hráče, jenž v tu chvíli byl na trávníku sotva pár desítek sekund, poslal obránce Bayernu Bender mimo dosah brankáře Hradeckého.

Další góly pak ještě po rychlých protiútocích přidali Balfúdíl a Kramarič. Hoffenheim vytěžil z posledních tří zápasů sedm bodů, zato Leverkusen podruhé za sebou prohrál.

Góly v 45. a 64. minutě poslal Eintracht do vedení bývalý hráč Stuttgartu Filip Kostič. Výhru pojistil 16. brankou v sezoně šest minut před koncem Luka Jovič, jenž ve Frankfurtu hostuje z Benficy Lisabon. Eintracht neprohrál ani 14. zápas v tomto kalendářním roce.

Naopak Stuttgart zvítězil pouze jednou z posledních dvanácti utkání a zůstal na 16. místě tabulky, jež znamená účast v baráži.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:

Brémy - Mohuč 3:1 (36. a 63. Kruse, 3. Rashica - 52. Quaison), Dortmund - Wolfsburg 2:0 (90. a 90.+4 Alcácer), Düsseldorf - Mönchengladbach 3:1 (6. a 16. Hennings, 12. Stöger - 83. Zakaria), Freiburg - Bayern 1:1 (3. Höler - 22. Lewandowski), Norimberk - Augsburg 3:0 (52. Ishak, 88. Pereira, 90.+1 Löwen), Hoffenheim - Leverkusen 4:1 (10. a 61. Balfúdíl, 51. vlastní Bender, 79. Kramarič - 17. Volland), Lipsko - Hertha 5:0 (27., 56. a 62. Poulsen, 17. Forsberg, 64. Haidara), Hannover - Schalke 0:1 (39. Serdar), Frankfurt - Stuttgart 3:0 (45. a 64. Kostič, 84. Jovič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články