Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dortmund dvakrát vedl, přesto znovu nevyhrál, Bayern nezaváhal

Berlín – Ne, ne a ne. Fotbalisté Dormundu stále nejsou schopni prolomit výsledkovou krizi, v které se v německé lize nachází. Znovu se to ukázalo v duelu s Wolfsburgem, v němž dvakrát vedli, ale nakonec remizovali 2:2. Borussia tak stále zůstává na sestupových příčkách. V rozdílném rozpoložení je Bayern Mnichov, který si díky výhře 2:0 nad Freiburgem připsal sedmé vítězství v řadě.

Zklamaný trenér Dortmundu Jürgen Klopp
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Friso Gentsch

Dortmund poslal do vedení už v osmé minutě Aubameyang, ale hosté dokázali odpovědět díky De Bruyneovi. Podobný průběh měl i druhý poločas, ve kterém vrátil domácím náskok Immobile, ale pět minut před koncem vyrovnal Naldo. Wolfsburg tak za vedoucím Bayernem zaostává o 11 bodů. 

Český útočník Václav Kadlec z Frankfurtu proseděl zápas s Herthou Berlín mezi náhradníky a z lavičky sledoval osmibrankovou přestřelku. Domácí Eintracht po 37 minutách prohrával 0:3 a ještě v 90. minutě 2:4, ale nakonec dokázal bodovat. V samém závěru zařídil remízu dvěma góly Meier. 

Vítězství se nedočkal ani český obránce Theodor Gebre Selassie, který sice odehrál celé utkání, ale s posledními Brémami prohrál na hřišti Mönchengladbachu 1:4. Werder, který závěrečnou půlhodinu dohrával bez vyloučeného Caldiroly, v dosavadních 16 kolech inkasoval už 38 branek a stanovil nový nelichotivý rekord. 

Bayern si pohrál i s Freiburgem

Bayern předvedl proti Freiburgu jednoznačný zápas na jednu branku a od výraznější porážky zachránil sestupem ohrožené hosty gólman Roman Bürki. Ten nestačil pouze na dvě hlavičky, jež orámovaly poločasovou přestávku. Skóre otevřel ve 41. minutě svým 100. gólem za Bayern Nizozemec Arjen Robben, ve 48. minutě zvýšil mistr světa Thomas Müller.

Hráči mnichovského velkoklubu tak dali nejlepší možný dárek kouči Pepu Guardiolovi v jeho jubilejním 50. bundesligovém zápase – 42. vítězství.

Fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V dresu Freiburgu, jenž klesl v tabulce na předposlední místo, hrál do 72. minuty obránce Pavel Krmaš. Záložník Vladimír Darida nebyl kvůli zranění žeber v nominaci.

V záchranářském souboji vyhrál Stuttgart 1:0 v Hamburku a z posledního místa se posunul na patnácté, přičemž se bodově dotáhl na dnešního soupeře. Třízápasovou domácí vítěznou sérii HSV ukončil brankou ve 42. minutě Florian Klein, jenž překonal českého gólmana Jaroslava Drobného, podle agentury SID nejlepšího hráče Hamburku.

Výsledky 16. kola německé fotbalové ligy

Bayern Mnichov - Freiburg 2:0 (41. Robben, 48. Müller), Hamburk - Stuttgart 0:1 (42. Klein), Hannover - Augsburg 2:0 (20. Sané, 55. Joselu z pen.), Kolín nad Rýnem - Mohuč 0:0, Dortmund - Wolfsburg 2:2 (8. Aubameyang, 76. Immobile - 29. De Bruyne, 85. Naldo), Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín 4:4 (90. a 90.+1 Meier, 43. Aigner, 58. Seferovic - 21. Brooks, 33. Ben Hatira, 37. Schieber, 81. Niemeyer), Hoffenheim - Leverkusen 0:1 (79. Kiessling), Mönchengladbach - Brémy 4:1 (32. Kruse z pen., 38. Wendt, 64. Kramer, 89. Hrgota - 51. Junuzovic), Paderborn - Schalke 1:2 (31. vlastní Ayhan - 44. Choupo-Moting, 78. Neustädter).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články