Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Schick k dalšímu gólu ještě zahodil penaltu, Leverkusen vyhrál. Lewandowski nasázel hattrick

Patrik Schick byl zase v centru dění. V německé lize vstřelil 18. gól v sezoně a pomohl Leverkusenu k výhře 2:1 v Mönchengladbachu. Český útočník navíc neproměnil penaltu.  Schickův konkurent měl ale úspěšnější představení. Fotbalisté Bayernu Mnichov vyhráli v 19. kole německé ligy 4:0 v Kolíně nad Rýnem a kanonýr Robert Lewandowski nasázel při vysokém vítězství hattrick, přičemž dal svůj 300. gól v bundeslize. Lídr soutěže tak zareagoval na páteční výhru Dortmundu a udržel před ním šestibodový náskok. Záložník Vladimír Darida odehrál celý zápas při bezbrankové remíze Herthy Berlín na hřišti Wolfsburgu.

Patrik Schick zakončuje v utkání s Mönchengladbachem
zdroj: ČTK/DPA autor: Federico Gambarini

Schick mohl otevřít skóre v 50. minutě, jeho penaltový pokus k pravé tyči ale brankář Sommer vystihl. Bayer to dlouho nemrzelo, protože z následného rohového kopu se prosadil Andrich.

V 74. minutě už byl Schick úspěšnější, když si naskočil na centr z přímého kopu a hlavičkou přidal nakonec vítěznou trefu. Druhý nejlepší střelec loňského Eura dal v posledních šesti duelech deset branek.

Po Elvediho snížení mohl Bayer znovu odskočit z pokutového kopu, na Sommera ale nevyzrál ani Demirbay. Leverkusen i tak uspěl po čtyřech zápasech a dostal se na třetí místo tabulky. Mönchengladbach je dvanáctý.

Lewandowski otevřel skóre v 11. minutě, kdy převzal ve vápně Müllerovu přihrávku a z otočky přesně zakončil. Bayern skóroval v 66. bundesligovém utkání v řadě, čímž vytvořil nový rekord soutěže. Müller asistoval i u Tollisovy výstavní trefy z 26. minuty.

Po změně stran dokonal Lewandowski hattrick. Nejprve se prosadil křížnou střelou a čtvrt hodiny před koncem zužitkoval i druhou asistenci střídajícího Saného. Polský kanonýr má na kontě v této sezoně 23 branek, o pět víc než druhý nejlepší střelec soutěže Patrik Schick. 

Robert Lewandowski se raduje z branky
zdroj: AP autor: Andreas Schaad

Bayern částečně napravil minulou domácí porážku s Mönchengladbachem. Kolín přišel o třízápasovou vítěznou šňůru a je osmý.

Union Berlín zdolal 2:1 třetí Hoffenheim a v tabulce se na něj bodově dotáhl. Vítěznou branku vstřelil v 73. minutě Prömel. Hoffenheimu chyběl zraněný obránce Pavel Kadeřábek.

Na sedmé místo se posunulo Lipsko výhrou 2:0 ve Stuttgartu. O branky se postarali dva nejlepší střelci týmu Silva a Nkunku. Stuttgart čeká na vítězství čtyři zápasy a je patnáctý.

Už v pátek si poradila Borussia Dortmund s Freiburgem. Belgický obránce domácích Meunier využil své urostlé postavy a první dva góly zápasu vstřelil ve 13. a 29. minutě shodně hlavou po rohu. Od svého příchodu do Dortmundu v roce 2020 se přitom předtím trefil jen jednou.

Krátce před přestávkou prakticky rozhodl třetí brankou Haaland, jenž poté ještě čtvrt hodiny před koncem připravil domácí o naději na zvrat, kterou jim dal v 62. minutě snížením na 1:3 Ermedin Demirovič. Konečné skóre stanovil v 86. minutě Mahmoud Dahoud.

Haaland upravil svou celkovou bundesligovou bilanci na 55 gólů v 56 zápasech. Ve střelecké tabulce této sezony je norský útočník s 15 trefami třetí za Patrikem Schickem z Leverkusenu, jenž se trefil sedmnáctkrát. Dvacet branek má na kontě kanonýr Bayernu Robert Lewandowski.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 0:4 (11., 63. a 74. Lewandowski, 26. Tolisso), Mohuč - Bochum 1:0 (48. St. Juste), Stuttgart - Lipsko 0:2 (11. Silva z pen., 70. Nkunku), Union Berlín - Hoffenheim 2:1 (22. Voglsammer, 73. Prömel - 16. vlastní Baumgartl), Wolfsburg - Hertha Berlín 0:0Dortmund - Freiburg 5:1 (13. a 29. Meunier, 45. a 75. Haaland, 86. Dahoud - 61. Demirovič), Mönchengladbach - Leverkusen 1:2 (81. Elvedi - 51. Andrich, 74. Schick), Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (38. Gregoritsch - 22. Kamada), Bielefeld - Fürth 2:2 (8. Okugawa, 83. Castro - 35. Leweling, 67. Nielsen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články