Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dortmund čekají Vánoce u dna tabulky, Bayern zachránil Robben

Brémy – Nedaří se jim doma a venku, to je už tuplem bída. Fotbalisté Dormundu znovu potvrdili, že jsou ve výsledkové krizi. Úřadující vicemistr prohrál v Brémách 1:2, klesl před zimní přestávkou na předposlední místo a na soupeřových hřištích je vůbec nejhorší v soutěži. V úplně odlišném rozpoložení je mnichovský Bayern, který si po těsné výhře 2:1 nad Mohučí připsal již osmý trojbodový zisk v řadě.

Zklamaný Ilkay Gündogan z Dortmundu
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Carmen Jaspersen

Vítězný Werder se díky výhře nad Borussií na poslední chvíli vydrápal z posledního místa. Dortmund zchladil už po třech minutách Davie Selke. Hrdina zápasu si po hodině hry pohrál s kapitánem Borussie a oporou obrany německých mistrů světa Matsem Hummelsem a vybídl k druhému gólu Fina Bartelse.

Hummels si sice za chvíli spravil chuť, když vyhrál hlavičkový souboj s českým obráncem Theem Gebre Selassiem a míč skončil v síti, ovšem na vyrovnání už loňský finalista Ligy mistrů nedosáhl. I když střídající Šindži Kagawa k tomu měl velmi blízko, jenže v pokutovém území při střele netrefil dobře míč.

Důležitý bod v boji o záchranu získal Hamburk na hřišti Schalke, které naopak usiluje o účast v Lize mistrů. Před zápasem domácí klub zveřejnil zprávu, že prodloužil s Klaasem-Janem Huntelaarem smlouvu o dvě sezony do roku 2017 a nizozemský kanonýr hned mohl ukázat, že to byl dobrý krok. Jenže proti bylo štěstí i český gólman Jaroslav Drobný.

Huntelaar po 75 vteřinách nastřelil míč do břevna a Drobnému pak branková konstrukce pomohla ještě jednou. Vedle toho předvedl řadu těžkých zákroků a v 15. zápase v sezoně vychytal pošesté čisté konto. Podruhé v ročníku se objevil v základní sestavě Hamburku Petr Jiráček, měl i velkou šanci, jenže ve skluzu míč do odkryté branky nedopravil.

Hoffenheim rozstřílel 5:0 Herthu a ztrácí bod na poháry

Fotbalisté Hoffenheimu rozstříleli ve svém posledním utkání před zimní přestávkou Herthu Berlín 5:0 na jejím hřišti. V bundesligové tabulce se posunuli na sedmou pozici, soupeř zůstal třináctý, bod nad sestupovými příčkami.

Herthu potopila na domácím hřišti nešťastná čtvrthodina v první půli. Nejprve zamířil do vlastní branky stoper John Brooks, který navíc dvě minuty nato fauloval Svena Schipplocka a Sejad Salihovič zvýšil. Třináct minut poté si bosenský záložník pokutový kop úspěšně zopakoval a upravil na 3:0.

Po přestávce přidal po parádní kombinaci v protiútoku další branku Schipplock, který pohodlně došel s míčem až k brankové čáře, o pátý gól se zasloužil Sebastian Rudy. Hoffenheim díky své historicky nejvyšší bundesligové výhře předstihl Frankfurt a přezimuje bod za pohárovými příčkami.

Vítězná série Bayernu měla namále, zachránil ji Robben

Podzimní šampion, který v Bundeslize už více než osm měsíců neprohrál a posledních sedm zápasů vyhrál se skóre 18:1, dnes překvapivě ztrácel od 21. minuty po trefě Elkina Sota. Mistr světa Bastian Schweinsteiger sice vzápětí přesnou střelou z přímého kopu vyrovnal, favorizovaní hosté se pak ale dlouho nemohli prosadit.

Mohuč, která na vítězství čeká už devět utkání, ale nakonec třetí remízu v řadě neuhájila. Nejlepší střelec Bayernu Robben využil v 90. minutě v pokutovém území přesný centr Thomase Müllera a desátým gólem v sezoně poslední zápas před zimní přestávkou rozhodl.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Mohuč - Bayern Mnichov 1:2 (21. Soto - 24. Schweinsteiger, 90. Robben), Augsburg - Mönchengladbach 2:1 (20. Feulner, 51. Bobadilla - 3. Kruse z pen.), Brémy - Dortmund 2:1 (3. Selke, 62. Bartels - 69. Hummels), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1:1 (83. Bellarabi - 36. Meier z pen.), Schalke - Hamburk 0:0, Stuttgart - Paderborn 0:0, Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (16. Dost, 78. Naldo - 11. Maroh), Hertha Berlín - Hoffenheim 0:5 (26. a 39. Salihovič, 23. vlastní Brooks, 74. Schipplock, 84. Rudy),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články