Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dortmund boj o titul nezdramatizoval, s Bayernem jen remizoval

Berlín - Mohli se dotáhnout na rozdíl pouhých dvou bodů a mimořádně zdramatizovat boj o titul v bundeslize. Jenže fotbalisté Borussie ve výborném utkání plném šancí jen remizovali s Bayernem 0:0. Odstup mezi oběma týmy na prvních dvou místech tak zůstává pětibodový. Skvělý zápas odehrál Theodor Gebre Selassie, který Brémám pomohl k vítězství nad Hannoverem gólem a asistencí. Naopak Darida s Herthou prohrál na hřišti Hamburku 0:2, jeho celek ale zůstává na třetím místě.

Utkání Dortmund - Bayern
zdroj: imago sportfotodienst

Ačkoliv se v Dortmundu hrál atraktivní a ofenzivní zápas, branka nepadla. V souboji Borussie s Bayernem se to stalo poprvé od roku 2007 a po 25 soutěžních zápasech. Šance přitom měly oba týmy.

V prvním poločase byl nebezpečnější Dortmund, Neuer nejprve musel likvidovat tvrdou střelu Aubameyanga, Durma o chvíli později z pravé strany vápna střílel těsně do boční sítě. Na druhé straně byl nejblíže brance Costa, který běžel téměř od poloviny hřiště sám, ale Bürkiho v brance Dortmundu nepřekonal.

Po přestávce nejprve opět zahrozil z rychlého protiútoku Aubemayang, ale ani na druhý pokus na Neuera nevyzrál. Největší šanci měl v 64. minutě Arturo Vidal, jehož tvrdou ránu z 10 metrů vyrazil Bürki na břevno. V závěru ještě hlavičkoval osamocený Ramos pouze vedle branky Bayernu. 

Theodor Gebre Selassie
zdroj: Getty Images autor: Jörn Pollex

Gebre Selassie se prosadil v 56. minutě, kdy zvýšil na 3:1. Bývalý obránce Liberce, Slavie nebo Jihlavy si ve vápně narazil s Pizarrem a poslal míč krásně do horního rohu branky. Český reprezentant se prosadil poprvé v sezoně, naposledy skóroval v posledním kole loňského ročníku. Gebre Selassie se podílel i na čtvrtém gólu Werderu, po jeho centru se trefil Zlatko Junuzovic.

Jedinou střelu na branku si Hertha připsala v desáté minutě, kdy Ibiševičovu hlavičku zneškodnil gólman Adler. Pak už úřadovali domácí, šestou a sedmou branku v sezoně ale Müller mohl oslavit až v druhém poločase. V 58. minutě otevřel skóre levou nohou z hranice pokutového území. O chvíli později se k zakončení dostal Darida, jeho pokus ale zblokovala domácí obrana a následně bývalého záložníka Plzně a Freiburgu na hřišti nahradil Haraguči.

Definitivní pojistku pro Hamburk přidal Müller čtvrt hodiny před koncem, tentokrát skóroval pravačkou. Osmadvacetiletý záložník dal dva góly poprvé od srpna 2013, kdy ještě hrál za Mohuč. V dalším zápase Mohuč remizovala s Darmstadtem bez branek a posunula se na páté místo, zaručující účast v základní skupině Evropské ligy. 

Souboj druhého a třetího týmu z loňské sezony zvládl lépe Wolfsburg, který porazil Mönchengladbach 2:1 a přiblížil se pohárovým příčkám. Prohru Borussie využilo Schalke a po výhře 3:1 v Kolíně nad Rýnem ho vystřídalo na čtvrtém místě.

O první hattrick hráče Augsburgu v historii bundesligy se postaral korejský útočník Ku Ča-čchol. Po jeho třech gólech bavorský celek vedl nad Leverkusenem už 3:0, jenže hosté nakonec po penaltě Hakana Calhanoglua z nastaveného času vyrovnali na 3:3. Brémy se díky výhře nad posledním Hannoverem odpoutaly od sestupových míst, na šestnáctý Frankfurt mají na 13. pozici náskok tří bodů.

Výsledky 25. kola německé fotbalové ligy

Augsburg - Leverkusen 3:3 (5., 44. a 58. Ku Ča-čchol - 61. Bellarabi, 80. vlastní Verhaegh, 90.+2 Calhanoglu), Brémy - Hannover 4:1 (18. Bartels, 26. Pizarro, 56. Gebre Selassie, 67. Junuzovic - 45. Karaman), Eintracht Frankfurt - Ingolstadt 1:1 (69. Russ - 8. Hartmann z pen.), Kolín nad Rýnem - Schalke 1:3 (33. Bittencourt - 2. Huntelaar, 23. Meyer, 76. Di Santo), Stuttgart - Hoffenheim 5:1 (5. a 51. Niedermeier, 42. Rupp, 78. Kostič, 83. Werner - 73. Kramarič), Wolfsburg - Mönchengladbach 2:1 (15. Draxler, 17. Kruse - 23. Raffael), Dortmund - Bayern Mnichov 0:0, Mohuč - Darmstadt 0:0, Hamburk - Hertha Berlín 2:0 (58. a 75. Müller). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články