Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dorazil a rozdával úsměvy. Nálada je dobrá, zářil Kadeřábek

Na reprezentační sraz dorazil hráč, který se v posledních dnech veze na úspěšné vlně. Pavel Kadeřábek skóroval v utkání Ligy mistrů s Lyonem a zažívá v dresu německého Hoffenheimu dobré časy. "Dát gól v Lize mistrů byl odmalička můj sen," přiznal reprezentační obránce.

Pavel Kadeřábek
zdroj: Letní olympijské hry autor: Paprskář Pavel

Kadeřábek v Lyonu zachránil Hoffenheimu remízu 2:2 v nastavení svým premiérovým zásahem v Lize mistrů. "Byl to od malička můj sen dát gól v Lize mistrů, takže už jsem si splnil další ze svých snů. Pocit to byl krásný," řekl.

"Ten zápas jsme neodehráli dobře, prohrávali jsme 0:2 a šli do deseti. Člověk samozřejmě věří, ale už vidiny dobrého výsledku byly minimální. Nakonec se nám povedlo jako prvnímu týmu v historii Ligy mistrů o deseti lidech stáhnout dvoubrankové manko," doplnil.

Hoffenheim zatím získal jen tři body za remízy, přesto stále myslí na postup. "Máme teď doma Šachtar Doněck, a když je porazíme, dostaneme se na Lyon. Pak už budeme mít jistou Evropskou ligu a bude to o tom, kdo bude mít lepší skóre. Lyon také nemá lehký los, hrají doma s Manchesterem City a pak venku s Doněckem," uvedl.

Na sraz národního týmu přijel ve výborném rozpoložení. "Daří se nám. Od posledního srazu jsme s Hoffenheimem neprohráli žádný zápas, v bundeslize jsme teď čtyřikrát za sebou vyhráli. V klubu panovala super nálada, i když v Lyonu se nám zápas herně úplně nepovedl. Já jsem přijel v dobré náladě a doufám, že to sem přenesu," konstatoval Kadeřábek.

Těší ho, že před sezonou odmítl nabídky a zůstal v Hoffenheimu, kam přišel v létě 2015 ze Sparty. "Jsem rád, že už jsem ke konci neřešil žádnou změnu týmu a v Hoffenheimu jsem to podepsal. Teď to všechno jde, uvidíme příští rok. Přijde nový trenér a může to být také něco jiného. Když mám říct teď, tak to určitě bylo výborné rozhodnutí," řekl. 

Pro tým je stěžejním hráčem. Zaznamenal už tři góly a čtyři asistence. "Já s ním na tohle téma vedl spoustu rozhovorů. Vždycky mi říkal, že je se mnou herně a se vším spokojený a nemá mi ani co vyčíst. Proto i pořád hraju, že ode mě potřebuje nahrávky nebo góly, což se mi teď daří. Doufám, že v tom zůstanu a pak bude spokojenost na obou stranách," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články