Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Donovanovi rozlučka vyšla. LA Galaxy popáté vyhráli MLS

Carson (USA) – Landon Donovan se se svojí bohatou kariérou rozloučil tím nejlepším možným způsobem. Jeho tým Los Angeles Galaxy popáté vyhrál severoamerickou ligu MLS a stali se historicky nejúspěšnějším týmem soutěže. V finále play-off porazil New England Revolution 2:1 po prodloužení, o jejich triumfu rozhodl ve 111. minutě kapitán irské reprezentace Robbie Keane.

Fotbalisté LA Galaxy slaví vítězství v MLS
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Finále začalo opatrně a v první půli oba týmy vyslaly na branku jedinou střelu. Favorit otevřel skóre v 52. minutě, kdy se trefil Zardes, jedenáct minut před koncem ale Tierney poslal duel do prodloužení.

V něm čtyřiatřicetiletý Keane ukázal, že právem získal cenu pro nejužitečnějšího hráče letošní sezony MLS. Nestárnoucí kanonýr dal čtvrtý gól v posledních čtyřech zápasech proti New Englandu a zajistil svému celku vítěznou trofej. "Jsem tu čtyři roky a získal jsem tři tituly, což je fantastická bilance. Užívám si to tady. Uvidíme, co přijde dál," uvedl bývalý útočník Tottenhamu, Liverpoolu či Celticu.

Tým Los Angeles Galaxy ovládl severoamerickou soutěž potřetí za poslední čtyři sezony a s pěti prvenstvími se osamostatnil v čele historické tabulky před D.C. United. Naopak New England neuspěl ani v pátém finále, z toho potřetí proti Los Angeles a pokaždé po prohraném prodloužení.

Nedělní duel udělal tečku za kariérou nejlepšího střelce MLS a americké reprezentace Landona Donovana. Dvaatřicetiletý útočník se rozloučil s fotbalem ziskem svého šestého titulu, kromě pěti triumfů s Galaxy se radoval také jednou v dresu San Jose.

Jak po posledním utkání uvedl, nejtěžší pro něj bude nahradit pocit sounáležitosti v kabině a možnost radovat se z úspěchů se spoluhráči. "Nedokážu si představit, že se tomu v životě ještě něco přiblíží, bude mi to strašně moc chybět. Proto se hodně sportovců po skončení kariéry trápí. Budu si na to muset dát pozor a najít si v životě novou vášeň," uvedl Donovan, jenž ohlásil konec kariéry čtvrt roku poté, co ho trenér USA Jürgen Klinsmann překvapivě nevzal na mistrovství světa do Brazílie.

Finále severoamerické fotbalové ligy MLS:

Los Angeles Galaxy - New England Revolution 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)

Branky: 52. Zardes, 111. Keane - 79. Tierney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články