Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Dominantní Chelsea nedala Galatasarayi šanci, postupuje i Real

Londýn - Nečekaně přímočará byla cesta Chelsea do čtvrtfinále, když v odvetném utkání na Stamford Bridge po brankách Eto'a a Terryho vyhrála 2:0. Galatasaray se naopak nezmohl prakticky na nic a se soutěží se loučí po osmifinále. Tureckému mužstvu na londýnském trávníku výraznějším způsobem nepomohl ani Didier Drogba, který se při návratu na hřiště do svého bývalého klubu příliš neprosadil. Utkání jsme sledovali v textovém on-line přenosu. Ve druhém souběžně hraném duelu postoupil po výsledku 3:1 Real přes Schalke.

Eden Hazard slaví
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Skóre na Stamford Bridge otevřel už ve čtvrté minutě Samuel Eto'o a jako druhý africký hráč v historii Ligy mistrů dosáhl hranice třiceti branek. Lepší je pouze Didier Drogba, který však proti svému bývalému klubu vyšel naprázdno a při prvním startu v Londýně od předloňského odchodu sbírku 42 zásahů nerozšířil.

Chelsea od začátku zápasu dominovala a Čecha v prvním poločase neohrozil ani Drogba. Z přímého kopu místo branky trefil pouze velký plakát se svojí podobiznou, který na tribuně vyvěsili domácí fanoušci. Těsně před přestávkou přidal po rohu z dorážky druhý gól Chelsea stoper Cahill a bylo rozhodnuto. Hosté se ani ve druhém dějství nedostali do hry a první nebezpečnou akci a první střelu na Čecha si připsali až v nastavení.

V něm se na pár vteřin dostal na hřiště i Kalas, který nahradil Williana. Dvacetiletý obránce nastoupil v soutěžním utkání za Chelsea podruhé a navázal na podobně epizodní vystoupení z říjnového zápasu anglického Ligového poháru.

Chelsea - Galatasaray Istanbul 2:0 (2:0)

Branky: 4. Eto'o, 42. Cahill. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Oscar, Ivanovič - Melo, Drogba. Diváci: 41.000. První zápas: 1:1, postoupila Chelsea.

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Willian (90.+3 Kalas), Ramires, Oscar (81. Schürrle), Lampard, Hazard - Eto'o (85. Torres). Trenér: Mourinho.

Galatasaray: Muslera - Eboué (77. Hajrovič), Chedjou, Kaya, Telles - B. Yilmaz (53. Bulut), Kurtulus (67. Balta), Ínan, Melo, Sneijder - Drogba. Trenér: Mancini.

Bale slaví s Ronaldem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Real nepřipustil se Schalke překvapení

V Madridu se po jasném výsledku z prvního duelu hrálo spíš už jen o důstojné rozloučení Schalke se soutěží. Vypadala podle toho i sestava Realu, jehož kouč Carlo Ancelotti před nedělním ligovým duelem s odvěkým rivalem Barcelonou nechal odpočívat řadu opor. Přesto se už v osmé minutě dostal na hřiště Gareth Bale, když nahradil zraněného Jesého.

V základní jedenáctce naopak nechyběl Cristiano Ronaldo, který se postaral o dva góly domácích. Nejlepší střelec tohoto ročníku Ligy mistrů má na kontě už 13 branek a jediný zásah ho dělí od vyrovnání rekordu Lionela Messiho ze sezony 2011/12.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Schalke 04

Portugalský reprezentant se poprvé trefil ve 21. minutě, Schalke se ale podařilo po půlhodině hry zásluhou Tima Hooglanda vyrovnat. Ronaldo ale v 74. minutě vrátil "Bílému baletu" vedení a vzápětí přidal třetí gól Álvaro Morata.

Real Madrid - Schalke 04 3:1 (1:1)

Branky: 21. a 74. Ronaldo, 75. Morata - 31. Hoogland. Rozhodčí: Karasev - Golubjov, Averjanov (všichni Rus.). ŽK: Illarramendi - K. Papadopulos. Diváci: 65.148. První zápas: 6:1, postoupil Real.

Real: Casillas - Nacho, Varane, Ramos (70. Carvajal), Coentrao - Isco, Alonso (46. Casemiro), Illarramendi - Jesé (8. Bale), Morata, Ronaldo. Trenér: Ancelotti.

Schalke: Fährmann - Hoogland, Höwedes (59. K. Papadopulos), Matip, Kolašinac - Obasi, Ayhan (81. Annan), Mayer, Neustädter, Draxler - Huntelaar (46. Szalai). Trenér: Keller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články