Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Dominance Bayernu pokračuje, Dortmund už je poslední

Berlín – Žádná změna oproti minulé sezoně. Bayern Mnichov v německé lize dominuje. Obhájce titulu ještě v letošním ročníku nenašel přemožitele, když vyhrál i na hřišti Herthy Berlín 1:0. V čele má po 13. kole sedmibodový náskok před Wolfsburgem, který porazil Mönchengladbach 5:1. Naopak na poslední příčku klesl jeden z předsezonních favoritů Dortmund, Borussia podlehla Frankfurtu na jeho hřišti 0:2. Nedařilo se také Freiburgu, v jehož dresu se gólově prosadil Vladimír Darida. Jeho tým ale prohrál se Stuttgartem 1:4.

Slavící fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: ISIFA/AFP autor: JOHN MACDOUGALL

Bayern svého soupeře v prvním poločase přestřílel poměrem 10:0, ale dát gól dokázal pouze ve 27. minutě levou nohou Robben. Mnichovský klub si mnoho dalších šancí nevypracoval, těsné vedení ale udržel a v lize zůstává neporažen. Záložník Ribéry nastoupil ke 185. bundesligovému utkání, což se z francouzských fotbalistů povedlo pouze Delpierreovi.

Schalke vedlo nad Mohučí zásluhou Huntelaara po 25 minutách 2:0. Druhá trefa v zápase byla pro nizozemského reprezentanta jubilejní 100. brankou v dresu Schalke. Ve 44. minutě snížil se sedmi góly nejlepší střelec Mohuče Okazaki.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce nejprve na 3:1 zvýšil střídající Barnetta a o chvíli později Huntelaar zkompletoval čtvrtý hattrick v německé lize. Vyrovnal tím nizozemský rekord v soutěži, který drželi Robben a Makaay.

Leverkusen zvládl porýnské derby a s Kolínem si poradil poměrem 5:1. Hosté sice otevřeli skóre už ve čtvrté minutě, když Lehmann proměnil penaltu, o vyrovnání se však postaral nejlepší střelec Bayeru Bellarabi. V 61. minutě povedeným přímým kopem dokonal obrat Calhanoglu, o další dvě branky Leverkusenu se postaral střídající Drmič a na konečných 5:1 upravil znovu Bellarabi. Obránce Tomáš Kalas, jenž hostuje v Kolíně, do hry nezasáhl.

Hamburk s Jaroslavem Drobným v bráně neudržel vedení v Augsburgu a prohrál 1:3. V nastavení prvního poločasu se trefil kapitán hostů Van der Vaart, druhé dějství ale patřilo bavorskému celku. V 50. minutě vyrovnal Altintop, o dvanáct minut později na něj navázal Bobadilla. Potřetí Drobného překonal Verhaegh z pokutového kopu, který byl nařízen po Götzově faulu. Augsburg potřetí v řadě vyhrál a poskočil na čtvrté místo. Hamburský Petr Jiráček šanci v duelu nedostal.

Brémy s Theodorem Gebre Selassiem v sestavě porazily Paderborn 4:0 a z posledního místa se posunuly na nesestupovou čtrnáctou pozici. Do střeleckých statistik se zapsali Junuzovič, Selke, Bartels a Aycicek.

Vladimír Darida
zdroj: ČTK/APA autor: Eibner

Darida se poprvé v sezoně trefil ze hry, Freiburg ale doma dostal výprask

Hosté, v jejichž základní sestavě nastoupil také Adam Hloušek, se dostali do vedení po půlhodině hry, hlavou se prosadil Rakušan Harnik. Na Daridovo vyrovnání pak krátce po poločase odpověděl po rychlém brejku Gruezo, třetí stuttgartský gól přidal Werner a čtvrtý znovu Harnik. To už domácí hráli v oslabení, v 70. minutě dostal za faul zezadu červenou kartu srbský stoper Mitrovič.

Stuttgart se díky tříbodovému zisku posunul ze dna tabulky na 16. místo, Freiburg je zásluhou lepšího skóre čtrnáctý.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Freiburg - Stuttgart 1:4 (42. Darida - 31. a 76. Harnik, 52. Gruezo, 68. Werner), Augsburg - Hamburk 3:1 (50. Altintop, 62. Bobadilla, 70. Verhaegh z pen. - 45.+1 Van der Vaart), Brémy - Paderborn 4:0 (10. Junuzovič, 48. Selke, 50. Bartels, 80. Aycicek), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:1 (27. Robben), Leverkusen - Kolín nad Rýnem 5:1 (26. a 90. Bellarabi, 79. a 88. Drmič, 61. Calhanoglu - 4. Lehmann z pen.), Schalke - Mohuč 4:1 (9., 25. a 61. Huntelaar, 54. Barnetta - 44. Okazaki),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články