Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí zápasy Plzně v LM jsou vyprodané, ve frontách čekaly stovky lidí

Plzeň - V improvizovaný kemp se přes noc proměnilo prostranství před pokladnami plzeňského fotbalového stadionu ve Štruncových sadech. Kolem 60 lidí tam strávilo chladnou noc při čekání na ranní zahájení volného prodeje vstupenek na domácí zápasy Viktorie v základní skupině Ligy mistrů. Stadion bude na všechna utkání Plzně vyprodaný, zbylé balíčky do volného prodeje zmizely z pokladen během několika hodin.

Fronta před pokladnami plzeňského stadionu
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Poslední balíčky se prodaly půl hodiny po poledni. "Zájemci o vstupenky vykoupili více než tisíc balíčků, které byly pro středeční prodej připraveny. Jsme rádi, že kapacita stadionu byla vyčerpána v nejkratším možném termínu a zaplněné ochozy tak uvidí špičková utkání Ligy mistrů," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Prostranství před pokladnami stadionu ve Štruncových sadech se přes noc proměnilo v improvizovaný kemp. Kolem 60 lidí tam strávilo chladnou noc při čekání na ranní zahájení volného prodeje vstupenek. Někteří spali na přinesených židlích, pod improvizovanými přístřešky, plachtami a deštníky. Při zahájení prodeje stálo ve frontách u pokladen na 300 lidí.

V neděli se pokladny otevřely pro držitele permanentek a balíčky lístků se jim prodávaly až do úterního podvečera a prodalo se víc než 4 000 balíčků vstupenek. Nyní měli šanci koupit si až dva balíčky vstupenek i lidé bez permanentky, zbyla na ně zhruba tisícovka balíčků za 4 200 až 8 000 korun.

První vytrvalci si přišli pojistit přední místo ve frontě už v pondělí večer. Přijeli až z Teplic. "Mysleli jsme, že bude větší nával, ale nebyl. Přečkali jsme to, zima nebyla tak strašná a teď jdeme na houby," řekl Václav Sedlák, který byl prvním šťastným držitelem dvou balíčků vstupenek.

Skupinka fanoušků z Teplic čekala na lístky už během úterka, zatímco pár metrů před nimi si ještě poslední držitelé permanentek kupovali přednostní a také levnější vstupenky. "Plzeň hraje dobrý fotbal, chci vidět zápas s Bayernem nebo s Manchesterem," poznamenal další z fanoušků. Netajil se ale tím, že až koupí lístky, část jich prodá.

Během úterního pozdního večera se skupinka před pokladnami rozrostla. Podle mluvčí městské policie Jany Pužmanové strážníci během noci nezaznamenali žádné incidenty. Noc strávilo ve frontě kolem 60 lidí, ráno v 8:00 jich stálo u pokladen kolem dvou stovek a při zahájení prodeje ještě zhruba o stovku víc.

Plzeň vstoupí do Ligy mistrů 17. září domácím zápasem s Manchesterem City. Další utkání v Doosan Areně čekají tým trenéra Pavla Vrby 5. listopadu s Bayernem a 10. prosince s CSKA Moskva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články