Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácí fotbalový pohár pozná další dva čtvrtfinalisty

Praha - Domácí fotbalový pohár pozná ve středu vpodvečer další dva týmy, které si na jaře zahrají ve čtvrtfinále. Zatímco v souboji mezi Libercem a divizním Převýšovem je již po úvodním utkání, které vyhrál Slovan venku hladce 4:1, téměř jistě rozhodnuto, odveta mezi Žižkovem a Českými Budějovicemi slibuje větší drama. Jihočeši budou pod televizní věží hájit náskok 1:0 z domácího duelu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Oba týmy se trápí v ligové soutěži a netají se tím, že je pro ně důležitější víkendové utkání. K odvetě Ondrášovka Cupu prý ale přistoupí zodpovědně. "Uděláme vše pro to, abychom výsledek otočili a dostali se do dalšího kola," řekl žižkovský kouč Martin Pulpit. "Navíc co může být lepší přípravou na nedělní zápas než výhra v poháru," doplnil trenéra útočník Jiří Böhm.

České Budějovice jako jediný tým v lize ještě ani jednou nevyhrály a v neděli je čeká existenční souboj s Příbramí. "Pohár určitě nechceme vypouštět, ale samozřejmě je pro nás priorita momentálně liga, ve které potřebujeme začít bodovat," uvedl kouč František Cipro, který zatím váhá, zda ve středu postaví nejsilnější sestavu.

"Dva nebo tři hráči jsou nakřáplí po zápase na Slavii a momentálně přemýšlím, zda je na Žižkov vezmu nebo jim dám volno, abych neriskoval nějaké zranění," prohlásil zkušený trenér. Do čtvrtfinále již v minulém týdnu postoupily Ostrava, Olomouc, Jablonec a Teplice. Spartu čeká odveta osmifinále v listopadu a Plzeň ještě nesehrála ani třetí kolo.

Středeční program:

17:30 Viktoria Žižkov - Dynamo České Budějovice (první zápas: 0:1,; rozhodčí: Královec - Pelikán, Kocián), Slovan Liberec - SK Převýšov (první zápas 4:1; rozhodčí: Kalenda - Koval, Černý).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články