Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Domácí fotbalovou sezonu otevírá Superpohár

Praha - Zahájení nové sezony v českém fotbalu obstará poprvé v historii Superpohár, v němž se dnes na pražské Letné střetnou fotbalisté mistrovské Sparty a pohárového vítěze z Plzně. Pro oba týmy bude utkání nejen duelem o novou trofej, ale také generálkou na blížící se start ligy a především předkola evropských pohárů. Pro obě mužstva bude Superpohár především testem, jak se povedla letní příprava. Zápas bude řídit hlavní rozhodčí Libor Kovařík, jeho asistenty budou Antonín Kordula a Martin Večeřa. Duel začne v 18:00, přímý přenos vysílá ČT4 a server SportŽivě.cz.

Sparta přivedla dva kamerunské fotbalisty a především od útočníka Kweukeho si hodně slibuje, ale na ně přijde řada až později. Přinejmenším z přípravných zápasů se zdálo, že trenér Jozef Chovanec bude znovu sázet na osvědčené hráče. Snad s výjimkou reprezentačního záložníka Matějovského, který do systému rychle zapadl.

Otázkou je, zda se hned objeví v základní jedenáctce také slovenský reprezentant Kucka, jenž se zapojil do přípravy po návratu z mistrovství světa teprve počátkem týdne. "Myslím, že to nebude žádný problém. Před mistrovstvím jsme měli s reprezentací náročné soustředění, fyzicky nejsem nijak pozadu a několikadenní regenerace po příletu z Afriky by měla stačit," uvedl třiadvacetiletý záložník, který byl slovenským objevem šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Historicky první Superpohár je tady

Plzeňský trenér Pavel Vrba už zažil boj o Superpohár na Slovensku během angažmá v Žilině. "I proto vznik Superpoháru beru jako správný krok. O to více, že se začne hned na Spartě, která táhne diváky a půjde o atraktivní duel," prohlásil Vrba, jehož tým právě v Generali Areně vybojoval pohár po květnové výhře nad Jabloncem.

V loňském ligovém ročníku se Sparta s Plzní dvakrát rozešla remízou: na Letné se hrálo 0:0, divoká přestřelka ze závěrečných minut na západě Čech měla výsledek 2:2. V poháru se oba týmy střetly loni na jaře - po letenské remíze 0:0 sparťané dokázali v Plzni vyhrát 3:0 a postoupili do semifinále.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Sionko, Matějovský, Vacek (Kucka), Žofčák - Wilfried.

Plzeň: L. Krbeček - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Rada, Kolář, Bakoš - Rezek.

Zápas Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články