Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ďolíček regulérní gól neviděl. Bohemias remizovali s Duklou

Průběh zápasu, který skončil bez gólu, trochu vypovídal o aktuálním rozpoložení obou týmů a příliš krásných akcí nenabídl. Bohemians nezvítězili po osmé za sebou, naopak Dukla prodloužila pozitivnější sérii: tři zápasy bez inkasovaného gólu a porážky. Oba týmy tak zůstávají ve skupině o udržení, kam spadnou týmy z 10.–16. místa.

Bohemians vs. Dukla
zdroj: ČT4 autor: Vondrouš Roman

Do základní sestavy Bohemians se po třech měsících vrátil zkušený kapitán Josef Jindřišek, naopak ani na lavičce nebyl nejlepší střelec "klokanů" v ligové sezoně Júsuf Hilál.

Domácí po většinu zápasu byli lehce aktivnější, v 10. minutě střílel Filip Hašek pouze doprostřed brány, a tak gólman Dukly Filip Rada jeho pokus zneškodnil. Do první šance Dukly se po dlouhém míči dostal Uroš Djuranovič. Bodlem mezi obránci z úplně nelehké pozice branku přestřelil.

Deset minut před pauzou dostali domácí balon do sítě, asistent rozhodčího však už předtím odmával ofsajd.V nastavení první půle vypálil ze standardky nadějně domácí Martin Dostál, Rada střelu vyrazil.

Ve druhém poločase měli o něco více příležitostí hráči Bohemians. Často stříleli bratři Haškové. Kvantitu ale nepodpořili kvalitou, jeden pokus Martina Haška ml. zamířil až na tramvajovou dráhu vedoucí za stadionem. V 83. minutě dobře kopl do odraženého míče domácí Jan Vodháněl, ale těsně minul. Poslední příležitost zápasu měla Dukla. Jakub Podaný přízemní střelou z úhlu vystrašil Tomáše Fryštáka.

Bohemians Praha 1905 - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Bezpalec, Souček, Tetour (všichni Bohemians). Diváci: 3101.

Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Šmíd, Bartek - Jindřišek - Záviška (72. Reiter), Martin Hašek ml., F. Hašek (81. Koubek), Vodháněl - Nečas (65. Mašek). Trenér: Martin Hašek st.

Dukla: Rada - Douděra (29. Bezdička, 90. Breda), Raspopovič, Ostojič, Souček - Podaný, Miloševič, Tetour, Bezpalec, Bilovský - Djuranovič (78. Brandner). Trenér: Skuhravý.

Martin Hašek st. (trenér Bohemians): "Máme nepříjemnou sérii doma, přesto jsme až do dnešního zápasu vždy dokázali tady v Ďolíčku vstoupit do utkání aktivně. Dnes jsem poprvé viděl na hráčích, že jim situace svazuje nohy. Když jsem viděl, jak se v první půli lopotně snažili dostat do Dukly, chvílemi mi jich bylo až líto. Přesto jsme byli lepším týmem. O poločase jsme si řekli, že je třeba hlavně odšpuntovat hlavu, aby pustila tělo, na co je zvyklé. Druhé poločasy jsme měli zatím většinou špatné, ale dnes jsme zase odehráli asi nejlepší druhý poločas za podzim. Hrálo se už úplně na jednu bránu. Velmi nám pomohla i střídání. Vypracovali jsme si tolik šancí, že je ani nespočítám. Největší byla asi ta, co měl Filip Hašek. Jak už to tak bývá, přišla jedna situace soupeře, Podaného střela. Už jsem si říkal, že to jde do brány, ale Fryšty to skvěle chytil. Za normálních okolností čtyři z pěti takových utkání by měla skončit naším vítězstvím, ale my jsme dnes sehráli jedno z těch pěti. Mrzí mě ztráta bodů, ale jsem rád za kluky, že překonali v první půli strach. Nepřekvapuje mě, že doma získáváme méně bodů než venku, máme hráče spíše na brejky, než abychom dobývali."

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "U nás je to jednoduché, z beznadějné situace se pomalými krůčky škrábeme do stavu, kdy můžeme o něco hrát. To, že se tam škrábeme tuhou defenzivou, to je prostě vyhodnocení stavu kádru, který máme. Co se týče první půle, myslím, že nám vyšla taktika, s kterou jsme do toho šli. Škoda té šance Djuranoviče, to byla největší šance prvního poločasu. Soupeře jsme v první půli do ničeho nepustili. Myslím, že takhle to pokračovalo druhý poločas. My jsme bohužel všechny brejkové situace nevyřešili dobře. Posledních 10 minut jsme se nepochopitelně stáhli do defenzivy a tím jsme Bohemce umožnili mít tři velmi dobré brankové příležitosti. My jsme měli jen jednu po střele Podaného. Díky tomu, že jsme to přežili, si odvážíme bod. Je to třetí zápas za sebou bez obdrženého gólu a věřím, že je to stav, který nám dovolí se do těch posledních dvou zápasů podzimu trochu uklidnit. To je největší problém našeho týmu, že nemáme moc velké sebevědomí. Po úvodních sedmi kolech jsme měli nula bodů a v 17. kole jsme ve hře, to je pro mě klíčová věc."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články