Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Doležal ve Slavii skončil, na svazu však zůstává

Praha - Dlouholetý ředitel fotbalové Slavie Petr Doležal v Edenu k poslednímu srpnovému dni skončil. Informovaly o tom Lidové noviny. O jeho odchodu se v médiích spekulovalo už od letošního května. Doležal však z branže neodchází úplně. Zůstává totiž jako člen výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, kde bude klub nadále zastupovat. A možná se bude angažovat i jinde.

Doležal měl v minulosti spory s předsedou představenstva Slavie Tomášem Rosenem. Bývalý šéf totiž prosadil odvolání trenéra Karla Jarolíma, Rosen byl proti. Na odchodu se však oba shodli, Doležalovi byla vyjádřena podpora.

"V tuto chvíli odchod z výkonného výboru rozhodně nezvažuju. Domluvili jsme se, že k tomu není důvod, i když jsem po pracovněprávní stránce ve Slavii skončil," řekl.

Jak LN připomínají, pokud by Doležal rezignoval, ligové kluby by tím ztratily už druhého (Miroslav Kříž z Viktorie Plzeň je nezvěstný) ze čtyř zástupců, kteří hájí jejich zájmy na ČMFS. Výkonný výbor má celkem třináct členů. 

Doležal má podle svých slov na svazu na starost komisi pro agenty hráčů a je pověřen vedením legislativní rady. "Mám klubům co dát," tvrdí. Další aktivity v českém fotbalu prý zváží do konce roku.

Zdroj
ČT24, LN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články