Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Dojednáno: Černý odejde do Sivassporu

Praha – Fotbalová Slavia se definitivně shodla s tureckým Sivassporem na podmínkách přestupu Milana Černého. Odchodu bronzového medailisty z nedávného evropského šampionátu jednadvacítek do Turecka tak nic nebrání a celý transfer by měl být v nejbližší době dotažen. "Včera jsme se se Sivassporem shodli na konečném znění transferní smlouvy. Poslali jsme ji zpátky k nim, takže nic nebrání tomu, aby ten transfer byl dokončen," řekl generální ředitel Slavie Miroslav Platil. Černý je druhým hráčem, který v krátké době ze Slavie odchází do Turecka. V minulých dnech zamířil z Edenu do Trabzonsporu bek Ondřej Čelůstka.

Černý se se Sivassporem již v polovině července dohodl na předběžné tříleté smlouvě. Transfer ale mohl být definitivně uzavřen až po 18. červenci po valné hromadě Slavie, na které bylo zvoleno nové představenstvo klubu.

Černý se stane spoluhráčem dvou Čechů – stopera Jakuba Navrátila a defenzivního záložníka Tomáše Rady –, kteří do tureckého klubu přestoupili před půlrokem z Plzně. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník si vyzkouší první zahraniční angažmá. V zimě o něj usiloval Rostov na Donu, ale z přestupu do Ruska kvůli zdravotním problémům Černého nakonec sešlo.

Slavia angažovala dva mladíky, ještě chce získat dvě posily

Ofenzivu slávistických fotbalistů naopak vyztuží dva mladí útočníci. Vršovický klub se rozhodl po testech v letní přípravě angažovat Jiřího Vondráčka a Martina Voráčka. Oba přicházejí do Edenu na hostování s následnou opcí. Oba mladí útočníci s vršovickým celkem trénovali prakticky od začátku letní přípravy a kouče Michala Petrouše přesvědčili o tom, že by mohli být pro ligový kádr prospěšní. Osmnáctiletý Vondráček přichází do Edenu z Náchoda, stejně starý Voráček pak z třetiligového Písku.

V návaznosti na přestupy beka Čelůstky a záložníka Černého do Turecka i odchody dalších hráčů ještě plánuje Slavia doplnit kádr na dvou místech. O jaké posty se jedná, zatím ředtiel Platil nechtěl přiblížit. "Pracujeme na tom velmi intenzivně s velmi dobrými vyhlídkami," prohlásil předseda nově zvoleného slávistického představenstva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články