Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dojatý Klopp věnoval titul legendám Reds. Dokud tady bude, čeká nás spousta radosti, řekl Dalglish

Titul jako věnování legendám. Kouč fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp věnoval první anglický titul po 30 letech všem bývalým trenérům a hráčům "Reds", kteří podle něj v minulosti položili základ k současnému úspěchu. Jedním z nich je i Kenny Dalglish. Liverpoolská legenda dovedla v roce 1990 slavný tým k předchozímu ligovému triumfu a nyní velebí Kloppa.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

"Ten titul je pro tolik lidí... Opět se mnou hovořili Kenny Dalglish, Graeme Souness a očividně z nás měli radost. To je hezké, ale je to díky nim, protože tenhle klub stojí na tom, co vybudovali oni," řekl Klopp na adresu bývalých hráčů a později trenérů Liverpoolu.

Klopp věnoval triumf i klubovým legendám, které již nežijí. "Klub je postaven samozřejmě i na (Billu) Shanklym, (Bobu) Paisleym, (Joeu) Faganovi. Na všech těchto a ostatních hráčích," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči i fanoušci Liverpoolu bouřlivě slavili titul

Dalglish zisku titulu nemohl uvěřit. "Kdybyste tohle řekli, šli byste do basy a na samotku," řekl k dlouhému půstu televizní stanici BT Sport po čtvrteční porážce Manchesteru City 1:2 s Chelsea, která rozhodla o korunovaci Liverpoolu už sedm kol před koncem soutěže.

"Někdy se to tak semele. Ale poslední dva roky, od té doby co přišel Jürgen, stojí za to. Je fantastický. Ztělesňuje všechno, co Liverpool znamená. Oceňuje a respektuje všechny v klubu," chválil německého kouče někdejší skotský reprezentant, který vyhrál s Liverpoolem ligu šestkrát jako hráč a třikrát v roli trenéra.

Úspěch Kloppa a jeho mužstva je podle něj zasloužený. "Není to žádná jednorázovka, protože loni jim to uteklo o bod. Letos prohráli jediný zápas a dvakrát remizovali. Navíc loni vyhráli Ligu mistrů a mistrovství světa klubů. Myslím, že dokud tady bude Jürgen, čeká nás ještě spousta radosti," uvedl Dalglish.

Emotivní proslov Jürgena Kloppa:

Podle další liverpoolské legendy Graemea Sounesse se povedlo Kloppovi vytvořit úžasné mužstvo. "Nejde jen o tuhle sezonu. Ten tým je mimořádný. Pro žádného soupeře není sranda proti nim hrát. Dávají do toho všechno. Když skloubíte nasazení a kvalitu, jakou mají, je to zkrátka tým," řekl pětinásobný vítěz anglické ligy s Liverpoolem a jeho pozdější kouč.

Někdejší liverpoolský obránce Jamie Carragher zase rád uznal, že se spletl, když v roce 2017 ve svém sloupku napsal, že Klopp nemá na to, aby s týmem získal titul. "Přišel na Anfield a říkal, že chce pochybovače proměnit v ty, co věří. Já patřil k těm, kteří se vzdali naděje. Je pro mě největším potěšením připustit, že jsem se mýlil," napsal Carragher v listu The Telegraph.

Právě na adresu Carragherova bývalého spoluhráče a současného trenéra Glasgow Rangers Stevena Gerrard mluvil s obdivem. "Posledních 20 let tenhle klub stojí na Stevieho nohách. Musel na svých ramenou nést veškerý tlak a zvládl to výjimečně. Jsem opravdu rád, že mu můžeme tenhle titul věnovat. Všichni tihle chlapci jsou rádi, že mohou být součástí klubu, jeho příběhu a historie," poznamenal Klopp.

Bezprostředně po zisku titulu se neubránil slzám a dojatý byl i dlouho poté. "Stále nedokážu shrnout, co cítím. Kdybych se o to znovu pokusil, začnu zase brečet. Jsem úplně ohromený. Je to směsice všech možných pocitů - cítím úlevu, jsem šťastný, hrdý. Když jsme odpočítali posledních pět sekund zápasu, rozhodčí nechal hrát ještě o malinko déle, takže jsme se museli podívat ještě na dva tři nákopy. Pak to byla čirá exploze, neumím to popsat," řekl Klopp.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články