Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dohrávka přinese záchranářský souboj Žižkova s Ostravou

Praha - Dnešní dohrávku 13. kola první fotbalové ligy obstará souboj dvou dosud výsledkově nejhorších celků sezony. Čtrnáctý Žižkov doma přivítá poslední Ostravu s vědomím, že porážka bude pro oba týmy výraznou komplikací. Přímý přenos sledujte od 18:30 na ČT4 a sportživě.cz.

Baník se po špatném startu do sezony především v zápasech na soupeřově půdě lehce zvedl a dokázal venku remizovat s Českými Budějovicemi, mistrovskou Plzní a naposledy až po velkém boji podlehl Liberci 2:3. Navíc proti Žižkovu má dlouhodobě pozitivní bilanci. Poslední tři zápasy na jeho hřišti vyhrál a už deset let zde neprohrál. Navíc Žižkov nedal Ostravě gól už 462 minut.

"Pro nás je už každé utkání zápas roku, musíme chtít útočit a jít si pro tři body," prohlásil trenér Baníku Pavel Malura, který si je ale vědom toho, že Viktoria nedá svou kůži lacino. "Žižkov má mužstvo, které pracuje velmi dobře takticky. Nejsilnější je v tom, že se dokáže přizpůsobit taktice soupeře a svou pracovitostí mu pak zápas znechutit. Zápas asi bude postavený na bojovnosti a nasazení, domácí do toho půjdou po hlavě a my na tom musíme být stejně," dodal ostravský kouč.

Spoléhat bude hlavně na útočníka Václava Svěrkoše, který dal všechny tři góly Baníku venku a navíc má proti Žižkovu skvělou vizitku. Nastoupil proti němu šestkrát a dal šest gólů, v posledních dvou duelech proti Žižkovu se dokonce trefil vždy dvakrát.

Žižkov chce odčinit poslední domácí porážku 1:4 s Libercem a naopak by rád navázal na výhru nad Slavií. "Do utkání musíme jít s podobným přístupem jako proti Slavii. Pokud bychom teď ztratili body, bylo by to hodně znatelné," uvedl kouč Žižkova Martin Pulpit.



Ten znovu nebude moci využít klíčového defenzivního hráče Kevina Lafrance, který má poraněný kotník. "Je před námi ještě jeden trénink, ale je pravděpodobné, že na pozici defenzivního záložníka místo něj použijeme Richarda Kaloda, který na tomto postu v minulém kole podal velmi slušný výkon," konstatoval Pulpit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články