Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dohoda se Šilhavým je na spadnutí. Zbývají formality, říká Malík

Nový trenér fotbalového národního týmu může být znám už po pěti dnech od konce Karla Jarolíma. Fotbalová asociace ČR je podle jejího předsedy Martina Malíka velmi blízko k dohodě s Jaroslavem Šilhavým a definitivní potvrzení je možné už v pondělí.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Domnívám se, že k dohodě jsme skutečně velmi blízko. V tuto chvíli jsou z mého pohledu jednání tak daleko, že je zapotřebí pouze dokončit některé nezbytné formality, abychom mohli říci, že jsme beze zbytku domluveni," řekl Malík.

V pátek odpoledne se vedení FAČR opět sejde se Šilhavým. "Předpokládám, že některé drobnosti budeme ještě precizovat v průběhu celého víkendu. Byli bychom velmi rádi, kdybychom v průběhu pondělí, nejpozději úterý, mohli veřejnost seznámit s tím, že máme finální dohodu a český národní tým má trenéra," dodal Malík. Jednou z hlavních otázek, které s Šihavým vedení FAČR řeší, je podle něj podoba realizačního týmu.

Více o krizi české reprezentace v novém Fotbal fokus podcastu:

Reprezentace je bez trenéra od úterý, kdy u týmu skončil Karel Jarolím. Asociace s ním ukončila spolupráci den po debaklu 1:5 v přípravném utkání v Rusku, který byl jednou ze dvou nejvyšších proher národního týmu v samostatné historii. Další zápasy čekají český celek už v polovině října, kdy v Lize národů nastoupí na Slovensku a na Ukrajině.

Jednou z větších otázek, které s Šilhavým vedení FAČR nyní řeší, je podoba realizačního týmu. Jedním z asistentů bude trenérův dlouholetý spolupracovník Jiří Chytrý a dalším by mohl být bývalý reprezentační kapitán Tomáš Galásek. "V tuto chvíli nevím, zda již pan Šilhavý s Tomášem Galáskem hovořil. Mám v plánu se s Tomášem spojit, abych s ní také o této věci hovořil," řekl Malík.

Naopak nabídku dělat asistenta národního týmu odmítl Karel Poborský, který šéfuje projektu regionálních akademií. V budoucnu se však vedení FAČR k jednání s ním může vrátit. "Jeho rozhodnutí plně respektuji, naopak se domnívám, že jeho vnímání situace a toho, co je potřeba udělat v rámci mládeže a jejího následného zapracovávání do A-týmu, je správná vize. Je to bezesporu věc, o které s Karlem povedeme další debatu," uvedl Malík.

Je možné, že pro nejbližší zápasy nebude mít reprezentace klasického manažera, jako měla dříve. "Nemyslím si, že je to jedna z klíčových věcí. O podobě celého realizačního týmu vedeme poměrně rozsáhlou debatu a domnívám se, že pokud jde konkrétně o tento post, tak realizační tým minimálně pro období do konce Ligy národů zeštíhlíme," uvedl Malík.

"A tento post, nechci říct nahradíme, ale využijeme služby našeho oddělení logistiky a některých dalších oddělení a stávajících členů v rámci realizačního týmu. Takže to bude možná taková drobná změna," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články