Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Dočkal: Zápas proti Polsku je stejná výzva jako ten se Slovenskem

Dobrá atmosféra z národního týmu nevyprchala. Češi se pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým cítí dobře, potvrzuje kapitán Bořek Dočkal. Třicetiletý záložník věří, že reprezentace odehraje duel v Polsku se stejnou chutí jako před měsícem zápasy na Slovensku a na Ukrajině. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:40.

"Nebyl důvod, aby se dobrá atmosféra nepřenesla. Všichni jsme z toho měli minule dobrý pocit a byli jsme schopni to i přenést na hřiště, ukázat, že nějaký progres tam je. Budeme se snažit přenést to i dál. Od začátku vše klape," řekl před zápasem s Polskem Dočkal.

Český celek v říjnu v premiéře pod Šilhavým zvítězil 2:1 na Slovensku a pak prohrál 0:1 na Ukrajině. "Je spousta aspektů, na kterých se dá pracovat. Ale byla tam spousta dobrých věcí, které chceme opakovat pravidelně. Vědět, že to budou pilíře, o které se můžeme opírat. K tomu se snažit odstraňovat drobné nedostatky, které ale asi zápasy vždy přinesou. Málokdy odehrajeme zápas úplně bez chyb. Chceme, aby se jednoznačně opakovaly energie a chuť, které tam byly vidět. Abychom si po každém zápase mohli říct, že víc pro to udělat nešlo," sdělil Dočkal.

K přípravě v Polsku přistupuje úplně stejně jako k pondělnímu závěrečnému utkání skupiny Ligy národů se Slovenskem, v němž český tým bude hájit druhé místo v tabulce a odvracet hrozbu sestupu.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi před Polskem. V brance bude stát Pavlenka

"Nikdo z nás nepřemýšlí tak, který z těch zápasů je pro nás důležitější a na který se budeme soustředit víc. Pro nás je zítřejší zápas stejná výzva jako pondělní se Slovenskem," poznamenal Dočkal.

Po konci sezony v americkém celku Philadelphia v minulých dnech trénoval se Spartou. "Je vždy lepší být v zápasovém tempu, ale zůstal jsem v tréninkovém procesu. Asi by pro mě bylo náročnější, kdybych třeba dva týdny byl bez tréninků. Zbytek týdne jsem dotrénoval v Americe a na Spartě jsem v jednom týdnu absolvoval čtyři tréninkové jednotky. Zápasové vytížení je fajn, ale nevnímám, že by to pro mě měl být výrazný handicap," řekl Dočkal, o jehož návrat podle spekulací médií Sparta stojí.

Žádná speciální příprava na největšího kanonýra

Český tým se podle něj nijak speciálně nechystá na hlavní polskou hvězdu Roberta Lewandowského. "Víme, že ta jeho kvalita je extrémní, že je to jeden z nejlepších útočníků na světě. Ale nepřipravujeme se na jednoho hráče. Není to tak, že by se nám ulevilo, kdyby třeba nenastoupil. Chystáme se na Polsko jako takové," uvedl Dočkal.

"Co se týká kvality týmu, který je dlouhodobě schopný to prokazovat, tak nás čeká asi nejtěžší soupeř na podzim. Na druhou stranu si myslím, že Ukrajina momentálně má plus minus tým na podobné úrovni. Také dokáže velice dobře konkurovat i top týmům v Evropě," porovnal Dočkal.

Těší se na velkou návštěvu na stadionu v Gdaňsku, který zvenku připomíná arénu Bayernu Mnichov. "Pro každého je extra motivace navíc, když je na stadionu atmosféra, jaká se sluší. Já už zkušenost z Polska mám dvakrát. Jednou na klubové úrovni, jednou jsme tu hráli přátelák s reprezentací. Odnesli jsme si jen pozitivní dojmy," doplnil Dočkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články