Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dočkal: Španělské týmy jsme nechtěli, ale díky Plzni to bude zajímavé

Praha - Ačkoliv žádný z trojice španělských týmů ve čtvrtfinále Evropské ligy nebyl pro sparťany ideální volbou, záložník klubu Bořek Dočkal nakonec s výsledkem není nespokojen. Dvojzápas s Villarrealem podle něj bude zajímý i proto, že na španělský celek ve skupinové části narazila Viktoria Plzeň.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Chtěli jsme se španělským týmům vyhnout, nebyla to destinace, kterou bychom si vybírali," řekl Dočkal. "Ale je to v pohodě. Může to být zajímavý, protože budeme mít porovnání s Plzní. A také si nikdo po postupu nebude kazit náladu kvůli nepovedenému losu," dodal.

Sparta v předchozích dvou kolech vyřadila Krasnodar a Lazio Řím a pokaždé začínala doma. Čtvrtfinále však zahájí ve Španělsku. "Podle mě je to spíš výhoda. Sice jsme teď dvakrát začínali doma a pak jsme postoupili, takže to asi nebude nijak zásadní, nicméně pocitově je pro mě lepší hrát první zápas venku," uvedl Dočkal.

Villarrealu patří čtvrté místo ve španělské lize, síly jsou proto rozdělené jasně. "V téhle fázi už je individuální kvalita na straně soupeře, my to musíme zvládnout týmovým výkonem," přidal český reprezentant a dodal, že postup do čtvrtfinále Evropské ligy, kde se Sparta objevila podruhé v historii v soutěže, rozhodně nečekal.

"Teď to sice vypadá, že všechno skvěle šlape, ale kdybychom v Krasnodaru dostali gól, mohl se zápas vyvíjet jinak," řekl Dočkal. "Nebo doma proti Laziu jsme neodevzdali stoprocentní výkon, a kdyby soupeř víc chtěl, tak mohl uhrát i víc než jen remízu 1:1. Měli to dobře rozehrané, ale bylo na nich vidět, že jim to stačí, protože si mysleli, že to pak doma uhrajou," dodal.

Dočkal se sice netají tím, že si víc cení titulu se Spartou, postup do čtvrtfinále ale považuje také za skvělý výsledek. "Je to velký úspěch, navíc máme radost, že píšeme historii klubu. Něco jsme dokázali a lidi v klubu i fanoušci mají radost, což je částečně naším úkolem, abychom jim ji přinášeli," řekl Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články