Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dočkal se vrací do Liberce, Sparta zkouší Kamerunce Abenu

Liberec - Fotbalový záložník Bořek Dočkal ukončil hostování v tureckém Konyaspou a vrátil se do Liberce. Kapitán reprezentace do jednadvaceti let se Slovanem zahájil zimní přípravu. Dočkal odešel do Turecka před letošní sezonou na roční hostování, ale součástí dohody byla i klauzule, že se může v zimě vrátit. Přípravu zahájily na úvod tohoto týdne s novými posilami i další prvoligové kluby.

Dvaadvacetiletý univerzální středopolař návrat do Liberce zřejmě zvolil i proto, aby se znovu dostal do zápasového rytmu a byl připravený na červnové mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku. Kromě Dočkala se na dnešním startu přípravy v Liberci hlásila i další známá tvář. Půlroční hostování v Ústí nad Labem ukončil levý obránce Tomáš Janů, který také s Libercem absolvuje zimní přípravu. Sedmatřicetiletý bek ve Slovanu působí už od roku 1998.

Olomouc začala bez Kalase, Machalického a nemocného Ordoše

Téměř v plné síle a se všemi oporami se začínají připravovat fotbalisté Olomouce. Kádr třetího celku podzimní části opustil jen obránce Milan Machalický, jenž bude na jaře hostovat v Ústí nad Labem a chyběl rovněž nemocný útočník Michal Ordoš. Nejistá je další budoucnost talentovaného stopera Tomáše Kalase, který se možná už v zimě přestěhuje do kmenového klubu londýnské Chelsea. "V Anglii z něj při tréninku byli nadšeni. On je opravdu tak rychlostně vybavený, že předčil hráče ligového kádru. Mají velký zájem, je otázka, jak bude chtít Chelsea postupovat, jestli budou chtít, aby tam Tomáš zůstal, nebo se ještě vrátí zpátky," uvedl pro oficiální web šéf klubu Josef Lébr.

Do sparťanské přípravy naskočili i Švejdík s Abenou

Osmadvacetiletý Ondřej Švejdík a kamerunský záložník Martin Abena byli prvními novými tvářemi na dnešním startu přípravy sparťanských fotbalistů, oba přicházejí na dvoutýdenní testy. Sparta má zájem také o libereckého Andreje Keriče a Tomáše Zápotočného z Besiktase Istanbul. Už brzy asi klub opustí Juraj Kucka, o jehož transferu jedná Sparta s FC Janov.

Teplice testují Jungra

Se třicetičlenným kádrem začali s tréninkem také fotbalisté Teplic. V kabině se už brzy ráno hlásil i Marek Jungr z Vlašimi, který přišel na měsíční testování s výhledem na možný přestup, naopak z podzimního kádru zatím nikdo neodešel. Kromě toho Teplice testují i Egona Vůcha z třetiligové Hlavice. Do přípravy se zapojí i zkušení třicátníci Štěpán Vachoušek s Petrem Lukášem, jejich budoucnost je ale zatím nejistá.

V Hradci mají tři posily

Fotbalisté Hradce Králové v úterý zahájí přípravu na jarní část první ligy se třemi posilami. Ze Sparty přichází na hostování brankář Lukáš Zich, útok posílí odchovanec Baníku Ostrava Vladimír Mišínský, který naposledy působil v druholigové Karviné, a klub angažoval i svého odchovance Filipa Klapku, který na podzim hrál za kazašský Tobol Kostanaj.

V Brně chyběl trenér

Bez kouče Karla Večeři, který na sklonku roku podstoupil chirurgický zákrok a je stále hospitalizován, odstartovali terénním výběhem na medláneckém letišti zimní přípravu fotbalisté předposledního týmu tabulky Zbrojovky Brno. Tréninky vedou zatím asistenti Petr Čuhel a Milan Duhan, kteří přivítali v kádru prvního nového hráče. Na půlroční hostování zamířil do Zbrojovky pětadvacetiletý plzeňský brankář Lukáš Krbeček.

Boleslav se sešla bez Toleského a čeká na Buluta

Makedonský útočník Goce Toleski chyběl na začátku zimní přípravy mladoboleslavských fotbalistů. Klub se s ním totiž nedohodl na podmínkách prodloužení hostování. Vedení pátého týmu ligy také čeká, jak se vyvine situace kolem dalšího forvarda Kerema Buluta, který byl v listopadu v Austrálii zatčený kvůli podezření ze spáchání několika trestných činů a ve druhé polovině ledna by ve své vlasti měl podstoupit další část přestupkového řízení. Pak by Boleslav chtěla Buluta znovu získat do svých řad.

V Jablonci nechyběl Pekhart

Bez výraznějších změn v hráčském kádru se sešli jablonečtí fotbalisté. Loňský vicemistr má na soupisce stále i útočníka Tomáše Pekharta, o jehož odchodu se v průběhu zimní pauzy spekulovalo. S klubem trénuje i Tomáš Čížek, ale ten bude i na jaře hrát v Rusku.

Bohemians chystají jen malé změny

Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupili do přípravy s 21 hráči. V osmém týmu ligové tabulky jsou na testech útočník Josef Marek z třetiligových Kunic a srbský defenzivní univerzál Emir Lotinac z OFK Bělehrad. V úterý se pak k týmu připojí slovenský záložník Lukáš Janič, který přichází jako volný hráč.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články