Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dočkal se v Americe poprvé trefil a zařídil vítězství Philadelphie

Premiérovým gólem v americké Major League Soccer rozhodl český reprezentant Bořek Dočkal o vítězství Philadelphie Union nad D.C. United 3:2. Pro devětadvacetiletého záložníka to byl zároveň první triumf v dresu nového zaměstnavatele, který naplno bodoval teprve podruhé v sezoně.

Bořek Dočkal (uprostřed) slaví se spoluhráči gól
zdroj: twitter.com/Philadelphia Union

Dočkal, jenž je ve Philadelphii na hostování z čínského Che-nan Ťien-jie, rozhodl utkání v 72. minutě. Tvrdou ranou z ostrého úhlu prostřelil hostujícího brankáře a pomohl ukončit pětizápasovou sérii bez vítězství.

Union se dosud radovali ze zisku plného počtu bodů pouze v úvodním střetnutí ročníku, kdy ještě česká posila za tým nenastoupila. "Doufám, že nám výhra dodá sebevědomí. Začali jsme sezonu docela dobře, ale když nemáte výsledky, nemáte sebedůvěru, kterou potřebujete k tomu, abyste byli úspěšní," řekl Dočkal. "Prohrávali jsme, a když jsme otočili na 2:1, myslel jsem si, že máme duel pod kontrolou. Nicméně jsme znovu inkasovali. I proto to nakonec byla hodně důležitá výhra," dodal.

Philadelphii patří v tabulce Východní konference po sedmi odehraných zápasech osmé místo, do play-off postoupí nejlepších šest mužstev.

MLS:

Columbus Crew - San Jose Earthquakes 2:1 (28. Afful, 84. Grella - 45. Hoesen), New England Revolution - Sporting Kansas City 1:0 (44. Bunbury), Minnesota - Houston Dynamo 2:1 (40. Quintero z penalty, 70. Ibson - 10. Elis), Los Angeles Galaxy - New York Red Bulls 2:3 (59. Kamara, 66. G. Dos Santos - 7. Royer, 49. Valot, 84. Romero z penalty), Atlanta United - Montreal Impact 4:1 (69. z penalty a 84. Almiron, 78. a 90. Kratz - 13. Taider), Toronto - Chicago Fire 2:2 (8. Osorio, 22. Vazquez - 69. Schweinsteiger, 90. Gordon), Philadelphia Union - DC United 3:2 (37. Ilson, 60. Sapong, 72. Dočkal - 7. Stieber, 70. Mattocks).

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články