Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Dočkal: Proti Schalke nejsme favoriti. Přesto chceme vyhrát

Praha – V neděli po porážce s Plzní zažil podle vlastních slov jeden z nejhorších momentů ve Spartě. Bořek Dočkal však věří, že proti Schalke v Evropské lize podají Pražané diametrálně odlišný výkon a třeba zabojují i o vítězství. "To, že nejsme favorit, nemění nic na tom, že chceme vyhrát," prozradil.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sparťane se v posledních dnech dostali pod velkou vlnu kritiky ze strany vedení klubu, trenéra Zdeňka Ščasného či veřejnosti. Dočkal tak chce se svými spoluhráči proti německému soupeři získat alespoň část ztracených sympatií zpět.

"Nepodařené zápasy se na týmu vždycky podepíšou, zejména když jde o utkání, ve kterém se rozhoduje, jak může sezona vypadat," řekl Dočkal. "Proto je důležité, jak na to tým dokáže zareagovat a zbaví se špatného pocitu, který jsme si ze zápasu odnesli," dodal.

Dočkal přiznal, že po nedělní prohře 1:2 v Plzni, která navíc hrála celý druhý poločas v deseti, nešetřil trenér kritikou. "Je pravda, že to byl jeden z nejhorších zážitků, co jsem ve Spartě. Navíc jsme si předchozíma zápasama vybudovali nějaký status, který jsme jedním výkonem znehodnotili," uvedl český reprezentant.

"Ale i hodně negativní hodnocení může přinést něco dobrého, co nás může posunout dál. Bylo to kritické, ale konstruktivní," prohlásil Dočkal s přáním, aby na Letné proti Schalke Sparta získala část ztraceného renomé zpět. "Můžeme to zase trochu strhnout na svou stranu. Ale šlo o jeden zápas, nemyslím si, že bychom byli v nějaké dlouhodobé krizi. Kdybychom prohráli čtyři zápasy za sebou, bylo by to horší," uvedl.

Do karet by Spartě mohlo hrát zejména to, že v utkáních, kdy není favoritem, se jí hraje výrazně lépe. "Většinou hrajeme zápasy, kde jiný výsledek než výhra je zklamání. Když je tlak naopak na soupeři, tak někde v hlavě to asi máte a hrajete trochu víc uvolněně," prohlásil.

"Ale to, že nejsme favorit, nemění nic na tom, že chceme vyhrát. Spíš jde o reakci po utkání, které můžeme prohrát, i když ho odehrajeme na sto procent, protože Schalke je prostě kvalitnější. Ale v takovém případě se s tím vyrovnáme spíš než v lize, kdy by kvalita měla být na naší straně."

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta řeší před Schalke zdravotní problémy a připravuje se na standardky
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články