Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Dočkal, Ordoš, Krejčí. Bílek počítá proti Slovensku s novým útokem

Praha - Bořek Dočkal, Michal Ordoš,Tomáš Vaclík a Ladislav Krejčí jsou hráči, kteří se představí v dnešním reprezentančním utkání se Slovenskem v základní sestavě. Sparťanský brankář převezme štafetu od omluveného Petra Čecha, olomoucký střelec "Ordži" se představí na pozici podhrotu. Na levém křídle ho doplní Ladislav Krejčí, na pravém potom záložník Rosenborgu Bořek Dočkal. Utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 17:10.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Vaclík - Limberský, Sivok, Suchý, Gebre Selassie - Darida, Plašil - Krejčí/Vydra, Ordoš, Dočkal - Lafata. Takto vypadá základní jedenáctka dnešního "bratrovražedného" boje mezi Českem a Slovenskem.

Bílek tak přistoupil k poměrně radikálním změnám v kádru. Dlouhodobě prosazovaného záložníka Famagusty Jana Rezka na křídle nahradí ve skvělé formě hrající Bořek Dočkal, zraněného Tomáš Rosického na podhrotu nejlepší ligový střelec Michal Ordoš. Šanci by mohl dostat i útočník italského Lazia Libor Kozák, který pravděpodobně vystřídá Davida Lafatu. Na levém křídle potom trenér zvažuje mezi Krejčím a Vydrou. "Jsem prakticky rozhodnutý, váhám jen na jednom postu v záloze," přiznal kouč, který se nakonec přiklonil ke sparťanskému záložníkovi.

Předpokládané sestavy (čeští nováčci zvýraznění):

Česko: Vaclík - Limberský, Sivok, Suchý, Gebre Selassie - Darida, Plašil - Krejčí, Ordoš, Dočkal - Lafata

Slovensko: Perniš - Pekarík, Saláta, Čišovský, Hubočan - Kucka, Pečovský - Hamšík, Sapara, Stoch - Bakoš

Kromě zmíněných hráčů by v průběhu zápasu mohlo z lavičky naskočit ještě několik dalších posil. Například obránce Chelsea Tomáš Kalas, který momentálně pravidelně nastupuje za nizozemský Vittese, nebo olomoucké duo záložníků Tomáš Hořava s Martinem Pospíšilem, kteří dopomáhají k dobrým výsledkům Hanáků v lize. Na svou šanci čeká i na poslední chvíli nominovaný obránce Slavie Martin Latka, který nahradil zraněného Františka Rajtorala. "Do hry se určitě dostanou všichni. V akci chci vidět úplně všechny hráče," řekl Bílek.

Bílek pravděpodobně přistoupí ke klasickému rozpoložení 4-2-3-1, počítá však s novými útočníky. "Naše ofenzíva bude téměř nová. Nebude to snadné, protože většina z nich nastoupí porvé. Ale věřím, že to zvládnou, už jsem jim říkal, že si to hlavně musí užít. Pořád je to jen fotbal." Reprezentační posila Bořek Dočkal souhlasí. "Poslední období v reprezentaci jsme nezažili, jsme tím nezatížení. Zápas se Slovenskem by mohl být výbornou šancí, jak si zase lidi přiklonit na svoji stranu. To bude naše motivace," řekl.

Slováky provázi na dnešní utkání série zranění. Vypadl obránce Liverpoolu Martin Škrtel, mimo je také záložník Vladimír Weiss a někdejší tahoun Liberce Michal Breznaník. Ukážou se však některé známé tváře. Od začátku pravděpodobně nastoupí plzeňští Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš. Doplní je pravděpodobně hvězdy typu záložníka Neapole Marka Hamšíka nebo Marka Sapary z Trabzonsporu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek počítá proti Slovensku s nováčky
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články