Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dočkal o vstupu Sparty do ligy: Musíme v tom pokračovat. Výkonnost je potřeba potvrzovat pořád

Úvod sezony? Na jedničku. Brnu dal v prvním kole dva góly a perfektním výkonem přispěl i k následující domácí výhře proti Olomouci. Kapitán Sparty Bořek Dočkal si pochvaluje, jak vstup do ligy Pražanům vyšel a doufá, že se mu nyní bude dařit i v dresu národního týmu v Lize národů. Utkání se Slovenskem a Skotskem odvysílá v pátek a v pondělí živě ČT sport a web ctsport.cz.

Dočkal loni zápolil s těžkým zraněním a vyhlídky na jeho návrat byly zahalené mlhou. Teď je ale zpátky a evidentně ve výborné formě.

Do ligy vlétl s plnou parádou a zařídil dvě trefy na Zbrojovce při výhře 4:1. "Je to skutečný lídr na hřišti i v kabině," říká spokojeně trenér Sparty Václav Kotal, jehož mohla těšit i následná výhra 3:0 nad Sigmou.

Důležitým faktorem pro sparťanskou psychiku je navíc potvrzení účasti v základní skupině Evropské ligy, na kterou se mohou od října na Letné těšit.

"Jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Vstup do soutěže je vždycky hodně důležitej a není jednoduchej, kor po přípravě, která byla letos specifická oproti těm minulým," ví Dočkal a naráží na opatření proti koronaviru, který se teď vážně dotýká české reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Slovensko - Česko

"Beru to hlavně z týmového pohledu, doufám, že budeme pokračovat," vyhlíží další utkání Sparty, která ve třetím kole míří do Karviné a poté doma přivítá fotbalisty Zlína.

S Dočkalem je ze Sparty v českém týmu na duely proti Slovensku a Skotsku ještě obránce Ondřej Čelůstka a také útočník Adam Hložek, který by se mohl stát nejmladším hráčem v samostatné reprezentační historii.

"Je tady hodně hráčů ze Slavie, Plzně a Sparty a pořád je ve hře to, že by všichni tři mohli letos zůstat v evropských pohárech a zahrát si je."

Dočkal připomíná v rozhovoru pro ČT sport 4. předkolo boje o Ligu mistrů, které čeká Slavii, i možnost kvalifikovat se do Evropské ligy pro plzeňskou Viktorii poté, co skončila ve 2. předkole LM v Alkmaaru.

Proč Plzeň ztratila vítěznou DNA? Více ve FOTBAL FOKUS PODCASTU:

"Pro každého hráče je důležité zůstávat na mezinárodní úrovni, vidět konfrontaci co nejčastěji a držet se na úrovni, když člověk přijede na nároďák, aby nezažíval moc velký skok, co se týká kvality, když potom potkáme Němce v přáteláku. Čím víc má člověk na mezinárodní úrovni odehráno, pokud možno v daném období, měl by být líp nachystán," myslí si Dočkal.

V reprezentaci je poprvé od listopadu 2018 a pro trenéra Jaroslava Šilhavého je jednatřicetiletý záložník stále klíčovou osobností mančaftu.

"Upřímně to asi byl jeden z posledních cílů v době, kdy jsem procházel zraněním. Na druhou stranu to byla jedna z mých velkých motivací, takže jsem za to velmi rád, že jsem se dostal zpátky na takovou úroveň, abych mohl dostat pozvánku. Vážím si toho," říká.

A zároveň doplňuje, že se hráč musí cítí komfortně, když cítí od trenéra důvěru.

"Známe se dlouho, víme, co od sebe můžeme čekat. Ve fotbale musíte týden co týden potvrzovat výkonnost a dopředu nemá nikdo slíbeného nic," pokračuje Dočkal.

Jeho dirigentskou specialitou jsou přesné finální či předfinální nahrávky.

"A jsem si vědom toho, že každý zápas je potřeba potvrdit výkonnost, aby s vámi byli lidi spokojeni a důvěra mohla přetrvávat," dodává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články